Guàrdia Civil discover

Detingut un empresari acusat d'estafar dues empreses de fruits secs de Tarragona i Osca

L'individu, amb diversos antecedents i penes de presó, encarregava nous i anacards en nom d'un supermercat d'Almeria

La Guàrdia Civil ha detingut un empresari d’Alacant acusat d’estafar dues societats de Tarragona i Osca a les quals hauria comprat nous i anacards fent servir les dades d’un supermercat radicat a Polpí, a Almería. L’operació, anomenada ‘Nucardo’, ha detingut l’empresari al municipi de Vera com a presumpte autor de diversos delictes d’estafa, falsedat documental i usurpació d’estat civil.

La Guàrdia Civil d’Almeria va començar la investigació després de la denúncia presentada pel responsable d’un supermercat de Polpí, en la qual manifestava als agents que dues empreses, una de Tarragona i l’altra d’Osca, li reclamaven quasi 50.000 euros per la compra d’anous i anacards que mai havia fet.

Amb això, els agents van començar les perquisicions i van esbrinar que l’autor dels fets hauria emprat fins a vuit empreses de transport ubicades a l’est de la península per moure la mercaderia adquirida i a través de terceres persones que feien els pagaments del transport en caixers bancaris per tal de dificultar i eludir l’acció policial.

Després de seguir els passos d’aquestes empreses i la mercaderia, van aconseguir identificar i localitzar el responsable dels fets al municipi d’Almoradí, a Alacant. Al detingut, precisament, li consten cinc arrestos i el compliment de penes de presó per set delictes contra la hisenda pública, falsedat documental i estafes en totes les seves formes.