Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Detingut per enaltir les accions terroristes dels autors dels atemptats del 17-A després de l'atac

L’home va difondre missatges a internet en què definia com a màrtirs els terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 34 anys de nacionalitat marroquina com a presumpte autor d'un delicte d'enaltiment del terrorisme, concretament dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils. La policia catalana el va detenir divendres passat, 23 d'octubre, al municipi de Palafrugell, al Baix Empordà. 

L'investigat feia mesos que vivia a França, però dimecres passat havia tornat a Catalunya per renovar el permís de residència i, a continuació, retornar immediatament al país veí. Divendres a la tarda, poc abans de marxar, l'individu va ser interceptat i detingut pels Mossos a la localitat de Palafrugell.

La investigació va començar fa cinc mesos, durant els quals els especialistes han estat observant i monitorant les xarxes socials, plataformes i fòrums islamistes radicals.

Pel que fa al detingut a Palafrugell, va difondre públicament a les xarxes socials, de manera reiterada i perllongada en el temps, continguts que tenien per objectiu promocionar el gihadisme, enaltir i defensar les activitats del grup terrorista DAESH i justificar la violència com a forma d'alliberament. 

Un exemple d'aquest ideari es constata en els continguts que l'arrestat va publicar poques hores després dels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. En els missatges publicats, el detingut enaltia els autors dels atacs perpetrats, atribuint-los la categoria de màrtirs i lloant les accions terroristes que feia poc temps que acabaven de cometre. 

La investigació, que continua sota secret d’actuacions, ha estat dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 i coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional.