Un home lligat de mans després de ser detingut

Detenen un home per estafar mig milió d'euros gràcies a la denúncia d'un tarragoní

L'arrestat, veí de Castellar del Vallès, s'aprofitava de gent gran que vivia sola

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest passat dimarts a Castellar del Vallès un home per estafar mig milió d'euros a persones grans. Concretament, l'arrestat, que hauria comptat amb la col·laboració de la seva parella, està acusat de set delictes d'estafa. Ambdós, de nacionalitat espanyola, són veïns del municipi vallesà. La investigació va començar el passat mes de febrer gràcies a la denúncia d'un veí de Tarragona.

El denunciant acusava un entramat d'empreses amb seus socials al Vallès Occidental, que venien productes com aparells d'osmosi, descalcificadors d'aigües i similars. Aquestes companyies havien aconseguit fraudulentament bases de dades amb informació personal i cobraven compres de productes i serveis que no s'havien dut a terme.

S'aprofitaven de persones grans, algunes d'elles amb demència

Les víctimes d'aquest estafador estaven soles a casa seva i algunes d'elles tenien algun tipus de demència. En aquest sentit, abans de les visites a domicili, obtenien de manera fraudulenta les dades bancàries, la numeració de targetes i les signatures de les víctimes. Després feien la visita i cobraven els productes que en realitat no havien venut.

Així mateix, els estafadors també havien venut a algunes de les víctimes productes a preus tres vegades superior al seu cost real. El detingut gestionava el cobrament per a l’adquisició de nous aparells a preus que podien arribar als 3.000 euros o, fins i tot, imports similars per a serveis inexistents de manteniment.

La investigació ha revelat que alguna de les víctimes va registrar càrrecs per a la formalització de diversos contractes de crèdit que no havia sol·licitat de fins a 7.800 euros.

Mig milió d'euros d'ingressos

Entre finals de l’any passat i principis d’enguany, les empreses del detingut havien ingressat més de mig milió d’euros a través de la formalització de contractes fraudulents de crèdit a terceres persones, serveis que no es prestaven i la venda de productes sense les mínimes condicions a preus que no s'ajustaven a mercat.

Els detinguts i la seva parella mantenien un alt nivell de vida i havien comprat diversos vehicles d'alta gamma. Així mateix, se'ls va intervenir documentació que acreditaria la intenció d'invertir en cases i xalets. L'home, de 35 anys, ja tenia antecedents per estafes similars, i va quedar en llibertat amb càrrecs. La seva parella, de 29 anys, haurà de comparèixer quan sigui requerida.