La Policia Nacional amb el gihadista detingut

Operació antiterrorista a Cambrils: un gihadista radicalitzat buscava nous adeptes

L'individu ha estat detingut a Cambrils i ha ingressat a presó

La Policia Nacional ha detingut a la demarcació de Tarragona un gihadista. Tenia un objectiu clar: adoctrinar a nous adeptes. Treballava des de feia dos anys en aquesta missió, on consumia diversos continguts gihadistes, des dels ideals per cometre accions terroristes fins a altres d'extrema crueltat on es visualitzaven execucions dirigides pel DAESH

L'operació ha estat desenvolupada per la Comissaria General d'Informació (CGI) i les Brigades Provincials d'Informació de Barcelona, Tarragona i Santa Cruz de Tenerife. Sota la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional i la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 2.

La detenció s'ha executat aquest passat dimecres, 1 de desembre. La Policia Nacional ha detingut un home d'origen magrebí a la localitat de Cambrils, tal com informa 'ElCaso'. 

L'individu ha estat detingut per la seva presumpta participació en delictes d'auto adoctrinament i adoctrinament actiu. Durant aquest matí de divendres, s'ha posat al detingut a disposició judicial del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2, qui ha decretat el seu ingrés a presó.

L'operació també ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), La Direction Générale de la Surveillance du Territoire (DGST) de Marroc i els Mossos d'Esquadra.

Adoctrinament gihadista

El passat 20 de maig es realitzava un operatiu, el qual va desenvolupar en la investigació actual. En aquella ocasió, la Policia Nacional va posar a disposició judicial a dues persones a la localitat de Bolaños de Calatrava (Ciutat Reial). Tots dos condemnats recentment per adoctrinament terrorista.

De resultes d'aquesta operació, es va detectar que hi havia una persona a la demarcació de Tarragona que feia el mateix. L'arrestat seguia les mateixes directrius d'actuació que els arrestats. Unes indicacions orientades a la captació de nous adeptes per a l'organització terrorista DAESH.

En el transcurs de la investigació, es va detectar com el detingut professava una intensa activitat progihadista. Entre això, s'incloïa el consum de material terrorista, a més d'un contacte freqüent amb membres de grups terroristes d'Orient Mitjà. 

A més, els agents van constatar les relacions virtuals que exercia, amb l'objectiu de captar i adoctrinar a nous adeptes, posat a la seva disposició tota mena de continguts gihadistes.