Dos efectius dels Bombers apagant la crema d'un contenidor a l'avinguda de Jaume I de Reus

Enxampen un piròman a Reus: crema nou contenidors i acaba detingut

El detingut és home de 43 anys i sense domicili conegut

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres a Reus un home com a presumpte autor de la crema de diversos contenidors en les darreres hores a la capital del Baix Camp. L'arrestat d'aquest individu, un home de 43 anys sense domicili conegut, ha estat possible gràcies a un dispositiu conjunt dels dos cossos policials.

Els fets, segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, han tingut lloc aquesta matinada i aquest matí en cinc punts diferents de la ciutat: el carrer de Prous i Vila, el carrer de Ramon J. Sender, a la plaça del Prim, a l’avinguda de Jaume I i al aarrer del Canal. Així mateix, al voltant de les dues de la matinada, també s'ha produït l'incendi d'una taula i un para-sol a l'avinguda del Carrilet.

El presumpte autor dels fets, detingut molt a prop de l'avinguda Jaume I

Els agents s'han desplegat als voltants dels punts on s'han produït els incendis i han pogut identificar un home com a presumpte autor dels fets a l'avinguda de Jaume I de Reus, molt a prop del lloc on cremaven uns contenidors. Durant l'escorcoll, els policies li han intervingut tres encenedors i papers de diari.

Així mateix, també s'ha pogut acreditar la seva presència en llocs propers als punts on s'han cremat contenidors i ha estat detingut, sent traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus.

Pellicer: «És una falta de respecte per la propietat pública»

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que «el govern municipal, l'Ajuntament de Reus i el conjunt de la ciutadania hem de ser contundents contra aquells que posen en risc la convivència i la seguretat de tots i que, en aquest cas, demostren una falta de respecte absoluta per la propietat pública i la important inversió que estem fent tots per implementar un servei de recollida de residus de qualitat».

Per la seva banda, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha afirmat que «la detenció del presumpte autor dels incendis ha estat possible gràcies a tres estratègies policials: la col·laboració entre cossos de seguretat, els avenços tecnològics que hem implantat i la política de proximitat».