El cartell d'Unitat d'Investigació en una comissaria dels Mossos d'Esquadra

El lladre de Tarragona que s'aprofitava de les persones d'edat avançada

El detingut es guanyava la confiança de les víctimes i accedia al seu domicili amb qualsevol pretext o excusa

Els lladres utilitzen el seu enginy per aconseguir el seu objectiu. Qualsevol pretext o excusa els serveix per aprofitar-se d'una situació en què puguin sortir-ne beneficiats i perjudicant la resta de persones.

A Tarragona, un lladre feia servir sempre el mateix modus operandi per aprofitar-se de gent d'avançada edat per aconseguir el seu objectiu. Els Mossos d'Esquadra han aconseguit detenir-lo per, de moment, onze furts. El jutge en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. 

Enganyava les víctimes per entrar a les seves cases

Els fets es remunten al passat juny de 2021. En aquest moment va ser quan els Mossos d'Esquadra en van obrir la investigació després d'un seguit de sostraccions de joies i altres efectes de valor en domicilis de persones d'avançada edat. Totes elles, normalment, vivien soles.

L'individu gairebé sempre seguia el mateix modus operandi per a robar a les seves víctimes. El lladre es guanyava la confiança de la víctima i amb qualsevol pretext o excusa accedia al seu domicili.

Un cop havia enganyat les víctimes i era dins del domicili, localitzava el lloc on guardaven les joies o pertinences de valor i llavors les sostreia. Fins i tot, en un dels casos va arribar a empènyer una dona cap a l'interior del domicili per tal de cometre el furt.

Venia els objectes de valor

Un cop tenia els objectes de valor a la seva disposició, el detingut venia part de les joies sostretes en establiments de compravenda d'or. Un fet que es va poder comprovar gràcies a la investigació.

Algunes de les peces es van poder recuperar i retornar als seus propietaris, mentre la resta ja les van fondre impedint la seva recuperació.

Davant la gran quantitat d'indicis incriminatoris, els investigadors van muntar un dispositiu policial que va concloure el passat dilluns. El principal sospitós, un home de 55 anys, va ser detingut al carrer Taquígraf Martí.

Durant la mateixa tarda es va fer una entrada i perquisició al domicili del detingut a Tarragona. Aquí es va localitzar part de la indumentària que havia emprat per cometre els il·lícits penals. La investigació continua oberta i no es descarta que se li puguin atribuir més fets.

L’arrestat, amb nombrosos antecedents policials per delictes de la mateixa naturalesa, va passar a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona. L'individu va quedar en llibertat amb càrrecs.