Imatge del cotxe que va fugir del control dels Mossos i va arribar a Constantí

Un detingut a Constantí després d'una persecució policial de pel·lícula per carreteres tarragonines

L'home circulava a tota velocitat, posant en perill conductors i vianants, fins que va ser atrapat

Quan els Mossos d'Esquadra van muntar un control de trànsit rutinari a l'AP-7 a Tarragona aquest dissabte, 5 de setembre, poc es pensaven el que acabarien vivint. Només quinze minuts després d'iniciar el dispositiu, a les 19.35 hores, el radar mòbil que havien instal·lat a l'AP-7 al quilòmetre 258 va detectar un vehicle amb matrícula francesa  que circulava a 174 quilòmetres per hora, molt per sobre del límit en aquest tram, que és de 120 km/h.

Més endavant el control policial esperava aquest conductor per aturar-lo i posar-li la multa pertinent per l'excés de velocitat, però els fets es van descontrolar de forma molt ràpida. Un dels agents del control de Trànsit va fer indicacions al conductor perquè s'aturés, però aquest no només va fer cas omís als senyals, sinó que va iniciar una maniobra evasiva intentant atropellar un dels mossos presents per fugir

L'agent va poder esquivar el vehicle i immediatament els Mossos d'Esquadra van iniciar una persecució policial de pel·lícula per les carreteres tarragonines. A més de 200 quilòmetres per hora, el cotxe amb matrícula francesa estava decidit a fugir de la llei i va continuar onze quilòmetres per l'AP-7 mentre era perseguit pels mossos, fins que va agafar una sortida per canviar de via. 

Xoca contra un peatge i posa en perill vianants i conductors

En aquell moment va xocar contra una cabina de peatge, tot i que va poder continuar la fugida cap a l'A-27, en tot moment sense moderar la velocitat i posant en perill tots els vehicles que circulaven per aquestes carreteres, ja que realitzava diverses maniobres i avançaments, saltant-se qualsevol norma. Quan va arribar a la rotonda de la T-721 va decidir accedir a Constantí, i tenint en compte que es tractava d'un dissabte a la tarda i que no moderava la velocitat, el perill era màxim ja que es patia per la vida dels vianants que es trobaven pels carrers del poble.

I el mateix poble li va jugar una mala passada, perquè de sobte es va veure atrapat en un carrer sense sortida. Sense dubtar-ho, el conductor va abandonar el vehicle i va iniciar una fugida a peu. Els agents també van continuar la seva cerca i gràcies a l'ajuda dels ciutadans, que els anaven indicant cap a on s'havia dirigit l'home, cada cop es trobaven més a prop d'atrapar-lo.

Fugida al límit a peu

En veure que la policia estava a punt de caçar-lo, va llençar un objecte i va intentar escalar un pendent al carrer Col·legi Turó per sortir a la TV-7211 i continuar fugint per la carretera, però en aquell moment els mossos el van atrapar. L'home va oposar una forta resistència durant la seva detenció, però no la va poder evitar i ara es troba a presó a l'espera de passar a disposició judicial.

Un cop analitzat el paquet que havia llençat a Constantí, els Mossos d'Esquadra van comprovar que contenia cinc paquets més a l'interior amb 600 grams de cànnabis. També van esbrinar que el vehicle constava com a sostret a França. El detingut es tracta d'un jove de 24 anys de nacionalitat francesa i resident a França, i se li imputen delictes contra la seguretat viària, conducció temerària, salut pública i atemptat i resistència contra els agents de l'autoritat. La policia manté oberta la investigació, però, per esclarir quins vincles té el detingut i la procedència de la droga.