Imatge de l'assecatge de la marihuana

La forta olor el delata: la policia descobreix 1.300 plantes de maria a l'Alt Camp

El detingut, un home de 75 anys, se l'investiga per un presumpte delicte contra la salut pública

La Guàrdia Civil  i l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Comandància de Tarragona han desmantellat una plantació de 1.300 plantes de marihuana al Pla de Santa Maria. En concret, en el terreny d'un habitatge independent a la partida Baiona.

Els agents, que feien un dispositiu de caràcter fiscal relacionat amb el control de gasoils en l'entorn agrícola, van adonar-se d'una forta olor de marihuana quan passaven a prop de la casa. Van comprovar que l'olor venia d'un terreny annex a aquest habitatge. De fet, es trobava tancat perimetralment amb una tanca metàl·lica i una malla d'ocultació.

Per aquest motiu es va identificar al  propietari  de l'habitatge, el qual va col·laborar amb els agents facilitant l'accés a l'habitatge i al jardí on es trobava el cultiu.

Després d'accedir a la instal·lació es van localitzar 1.318 plantes de marihuana en fase adulta. Es va llançar un pes de 380 quilos, un assecador amb 27 quilos de cabdells de marihuana en procés d'assecat i material utilitzat per al cultiu i elaboració de la substància.

El detingut, un home de 75 anys d'edat, de nacionalitat espanyola, se l'investiga per un presumpte delicte  contra la  salut pública. Després prestar declaració en dependències policials va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls.