Imatge d'un vehicle de la Guàrdia Civil.

Les llaminadures 'especials' que preparava un veí del Baix Penedès: acaba detingut

La Guàrdia Civil intervé gairebé 250 llepolies de marihuana preparades per a la seva distribució

La Guàrdia Civil ha detingut un veí de Coma-ruga, al municipi del Vendrell, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. En aquest sentit, la Benemèrita acusa l'arrestat de tenir un laboratori des d'on elaborava i distribuïa llaminadures de marihuana. Segons ha explicat el cos policial en un comunicat, les llepolies contenien una alta concentració de THC, que és la substància activa de la marihuana.

El laboratori estava ubicat al xalet on el detingut residia. Allà, els investigadors de la Guàrdia Civil van trobar una plantació de marihuana amb 74 plantes en ple desenvolupament, prop de 12 quilos de marihuana preparada per al seu processament i 247 llaminadures preparades per a la venda.

Els agents també van trobar material divers per al cultiu de marihuana, bolets al·lucinògens i un laboratori per a la fabricació de les llaminadures amb maquinària i substàncies per fer les barreges.

Davant tot això, l'home va ser detingut i va passar a disposició del jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell.

Un familiar d'un dels consumidors va donar la veu d'alerta

La Guàrdia Civil, que també investiga la parella de l'arrestat, va rebre la informació sobre el cas a través de la denúncia d'un familiar d'un dels consumidors de llepolies que s'havia tornat addicte. En aquest sentit, els investigadors situen la majoria de consumidors de les llaminadures a la zona nord de la demarcació de Tarragona.

En aquest sentit, la Benemèrita ha recordat que les llepolies que distribuïa el detingut no estaven etiquetades amb la composició, de manera que els consumidors desconeixen què contenien, tot i ser conscients que podien contenir substàncies estupefaents i ser addictives.

En el seu comunicat, la Guàrdia Civil ha assenyalat que el producte es podia fer passar per una llaminadura tradicional i que és «pràcticament impossible» distingir-les.