Part del material que els Mossos van trobar a la furgoneta

Detingut a Reus l'amo d'un magatzem on s'havia de guardar material robat a l'AP-7

La investigació continua oberta i els Mossos busquen dos homes que conduïen la furgoneta on es transportava les mercaderies robades

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts 14 de desembre a Reus un home de 42 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la capital del Baix Camp, com a presumpte autor d’un delicte de receptació. La policia catalana manté la investigació oberta, ja que s'està buscant altres dos homes com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força a interior de vehicle, furt i danys.

Segons ha explicat el cos de seguretat en un comunicat, el passat 8 de desembre, al voltant de les 15.30 hores, una patrulla de paisà va observar que una furgoneta cometia una infracció l'avinguda Onze de Setembre de Reus i van decidir seguir-la. El vehicle es va aturar davant d'un magatzem ubicat al carrer Frederic Soler de la capital del Baix Camp, moment en què els agents van decidir intervenir.

Prop de mig centenar de caixes de material divers

La policia catalana va identificar els dos ocupants de la furgoneta i el propietari de la nau. Així mateix van comprovar la càrrega que transportava la furgoneta, un total de 48 caixes plenes d'aparells d'electrònica, joguines, roba i productes cosmètics. Cap dels tres identificats va saber explicar la procedència dels productes.

A preguntes dels agents dels Mossos, els tres van entrar en contradiccions i incongruències sobre el material. Davant això, van comissar les 48 caixes i les van traslladar a comissaria per tal de fer les comprovacions pertinents sobre la seva procedència.

Material robat de dos camions a l'AP-7

Durant les comprovacions, els agents dels Mossos d'Esquadra van determinar que una part del material, valorat en 300.000 euros, havia estat robat els dies 1 i 7 de desembre de dos camions que estaven estacions en àrees de descans de l'AP-7 a Castellbisbal (Vallès Occidental) i l’Arboç (Baix Penedès). D'altra banda, hi ha una part del material comissat que encara no s'ha pogut determinar la seva procedència.

Davant tot això, els mossos van detenir el propietari del magatzem on es va dirigir la furgoneta carregada de material, mentre que els dos ocupants de la furgoneta estan en crida i cerca. L'arrestat va declarar a comissaria el passat dimarts i va quedar en llibertat amb l'obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan sigui requerit.

La policia catalana ha iniciat el procés de devolució de bona part del material recuperat a les empreses afectades que després dels robatoris van presentar la corresponent denúncia.