Imatge d'agents de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana introduint el detingut a un vehicle de la Benemèrita

Detingut a Tarragona per assetjar una menor a través de les xarxes socials

L'home hauria enviat missatges d'alt contingut sexual a una nena de 8 anys, resident a Astúries

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, ha detingut un home a la capital tarragonina per un suposat delicte d'abús sexual a una menor a través de les xarxes socials. Els fets es remunten al mes d'abril del 2021, quan la mare de la víctima, una nena de vuit anys, va denunciar una sèrie de missatges d'alt contingut sexual en un telèfon que habitualment feia servir la seva filla.

Els missatges de contingut sexual que va denunciar la mare havien estat enviats a través de les xarxes socials per part d'un usuari desconegut. Davant això, la progenitora de la nena va personar-se a la Guàrdia Civil de Candás (Astúries) per a interposar una denúncia.

Una àrdua recerca per identificar l'emissor dels missatges

Després d'una llarga recerca, els investigadors van determinar que les comunicacions havien estat emeses des d'un dispositiu que va ser localitzat a la ciutat de Tarragona. El desenllaç de la investigació va arribar el passat 23 de maig, quan agents de la Guàrdia Civil de Tarragona i de la Guàrdia Urbana van procedir a la detenció del presumpte autor dels fets a la cèntrica plaça de la Font.

Durant l'operatiu, els agents van intervenir els aparells tecnològics que suposadament s'haurien utilitzat en el presumpte delicte. En aquest sentit, els investigadors analitzaran els dispositius per tal de confirmar l'autoria dels fets i comprovar si aquesta menor va ser l'única víctima del presumpte assetjador o si n'hi hauria alguna o alguns més.

Les diligències instruïdes durant la investigació han estat posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Gijón (Astúries).