Un detingut a Tarragona per vendre telèfons mòbils d'alta gamma de forma fraudulenta a internet

La policia espanyola arresta tres persones més a Cadis i Madrid del mateix grup criminal

La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal especialitzat en la venda fraudulenta de telèfons mòbils d'alta gamma a internet. Els quatre membres de l'organització els han detingut  en el marc de l'operació 'NOVA PRO' a Tarragona, San Fernando (Cadis) i Madrid acusats del suposat delicte d'estafa continuada, blanqueig  i falsedat.

Els arrestats havien penjat molts anuncis en pàgines web i aplicacions especialitzades en la venda en línia de productes de segona mà. Utilitzaven fotografies i vídeos d'altres anuncis, i suplantaven la identitat d'altres persones. Els detinguts  tancaven la venda amb les víctimes, les quals els facilitaven els codis per treure els diners  del caixer automàtic mitjançant el servei bancari «efectiu-mòbil». Segons la policia espanyola, el grup oferia terminals mòbils d'alta gamma a un preu molt inferior al de mercat.

S'han resolt dotze denúncies presentades arreu de l'Estat, amb una quantitat defraudada que ronda els 15.000 euros. El cas està en mans d'un jutjat d'instrucció de San Fernando (Cadis), que és on va arrencar la investigació.