Una patrulla dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'una furgoneta a Vila-seca

L'intent de fugida d'una furgoneta carregada amb gairebé una tona de droga a l'AP-7

L'individu va fugir d'un control a Cambrils i va ser enxampat a Vila-seca amb una gran quantita d'haixix

Els Mossos d'Esquadra van fer una persecució per l'autopista AP-7  aquest passat dijous al matí. Una actuació vinculada al tràfic de drogues i que va començar en la fugida d'un conductor a Cambrils.L'home, un cop enxampant, va ser detingut per la policia catalana i, en passarà disposició judicial, se'n va decretar el seu ingrés a presó.

Intenta fugir de la policia a l'AP-7

El passat dijous, pels volts de les 11 hores del matí, una furgoneta fugia d'un control de velocitat ubicat al quilòmetre 265 de l'AP-7, al terme municipal de Cambrils, en sentit nord. 

El conductor, en veure la policia, va accelerar i va sortir de l'autopista cap a Reus per intentar escapolir-se de les patrulles. Finalment, però, s'hi va tornar a incorporar en sentit sud. Al punt quilomètric 256, a Vila-seca, van aconseguir aturar a l'escàpol.

En l'escorcoll del vehicle, els agents dels Mossos d'Esquadra van localitzar una gran quantitat de paquets de substàncies estupefaents. En concret, portava haixix.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), que es van fer càrrec de la investigació, van determinar posteriorment que transportava 909 quilos d'haixix.

Durant les comprovacions dutes a terme a peu d’autopista, els agents de trànsit van poder confirmar que la furgoneta circulava amb unes plaques que corresponien a un vehicle diferent però de les mateixes característiques.

Per tot plegat, es va detenir al conductor, un home de 48 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, contra la seguretat del trànsit i falsificació de document públic.

El detingut va passar dissabte passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, qui en va decretar el seu ingrés a presó.

La lluita contra el tràfic de drogues a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra estan lluitant contra les organitzacions criminals dedicades al cultiu i tràfic de drogues. En aquest sentit, el tràfic de marihuana és un dels punts principals i el seu transport per via terrestre des de Catalunya cap a diferents països d’Europa és un dels punts que els mossos contemplen en aquesta lluita.

En aquest sentit, a principis d’any es van presentar els reptes de la policia catalana per lluitar contra la marihuana, la droga més comissada a Catalunya que el 2021 es va saldar amb 8,9 tones intervingudes i 662 plantacions desmantellades.

El lloc d'aquesta detenció a Vila-seca, l'AP-7, és un dels llocs on els mossos dediquen més recursos per lluitar contra les organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues a Catalunya així com el posterior trasllat per carretera fins a altres països d’Europa.