Detenció

Detenen un veí del Vendrell pels greus aldarulls d'abril als voltants del Camp Nou

Es va convertir en un autèntic camp de batalla abans del partit d'Europa League contra l'Eintracht

El passat 14 d'abril els voltants del Camp Nou van convertir-se en un autèntic camp de batalla. Greus aldarulls van trastornar el que havia de ser un partit d'Europa League normal i corrent entre el FC Bacelona i l'Eintracht de Frankfurt.

Hi va haver enfrontaments contra els Mossos d'Esquadra, agressions amb pals i estris contundents així com armes prohibides als aficionats rivals, agressions a la policia, llançament d'objectes, petits incendis,..., en resum, un autèntic caos.

En aquell moment els Mossos d'Esquadra van intentar contenir l'ordre i aturar els aldarulls, però a la vegada van iniciar una investigació per esclarir els fets i atrapar els autors. Mesos després, la policia catalana va anunciar el passat 16 de juliol la detenció de 5 persones relacionades amb aquest cas.

Tots ells formen part del grup ultra de seguidors del Barça i per quatre d'ells el jutge va dictar una ordre de prohibició d'apropar-se a menys d'un kilòmetre de les instal·lacions del club català. Per al cinquè, s'ha dictat una ordre d'allunyament de la víctima.

Un veí ultra del Vendrell, un nou detingut

La feina de la Unitat Central d’Investigació en Extremismes Violents (UCIEV) de la Comissaria General d’Informació no va acabar amb aquestes detencions. Avui, els Mossos d'Esquadra han anunciat que han detingut al Vendrell un altre membre del grup radical que va causar els aldarulls. Al veí vendrellenc se l'acusa d'atacar seguidors de l'Eintracht abans del partit.

L'operatiu, que s'ha centrat en la fracció més violenta d'aquest grup vinculada a l'extremisme violent d'arrel ultradretana, segueix obert. Amb aquesta ja són sis les persones detingudes per la seva presumpta participació en l'agressió organitzada.

Les detencions s’han fet en diferents dies, entre el 16 de juny i el 4 de juliol passat. Els arrestats tenen entre 18 i 46 anys. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.