Imatge d'uns Mossos.

Detenen a Tarragona un terrorista que havia «jurat lleialtat» a DAESH

El detingut va realitzar al·legats a favor d’aquesta organització terrorista, difonent material radical i violent contra occident

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han fet un operatiu a la localitat de Vespella de Gaià. L'actuació policial s'ha fet per detenir un home per la seva presumpta participació en el delicte d'adoctrinament actiu de terceres persones. En concret, hauria prestat jurament de lleialtat al DAESH.

Durant la investigació s’ha pogut constatar com el detingut s’havia altament radicalitzat i s’havia adherit plenament als postulats ideològics de l’organització terrorista.

L’operació s’ha desenvolupat de forma conjunta entre la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra de Tarragona i Comissaria General d’Informació i la Brigada Provincial d’Informació de Tarragona de la Policia Nacional. L'actuació ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència nacional i dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 3.

Una persona molt radicalitzada radicalització

El passat mes de gener de 2022 es va començar la investigació policial. Experts en la lluita contra el terrorisme van detectar un home alineat amb els postulats del DAESH. L'individu difonia material radical i violent de caire gihadista.

Durant la investigació es va poder verificar com el detingut s'havia altament radicalitzat i s'havia adherit plenament als postulats ideològics de l'organització terrorista. En aquest sentit, havia interioritzat els seus missatges i duia a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a terceres persones.

Amb tot això, animava altres persones a cometre accions violentes, com ara decapitacions, entre altres. El detingut fins i tot va arribar a presumir del seu compromís amb l’organització terrorista, a la qual hauria fet un jurament de lleialtat.

El terrorista era conscient de la seva activitat i, a més, prenia diferents mesures de seguretat per evitar ser detectat. Efectuava canvis constants de domicili, ocupava habitatges deshabitats que estaven aïllats dels nuclis urbans, entre altres.

Els agents van destacar el seu avançat estat de radicalització i els nombrosos antecedents penals que li constaven —havia complert pena privativa de llibertat per un delicte contra les persones—.

Durant la matinada del passat dilluns, es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial. Durant aquest es va aconseguir detenir l'individu i escorcollar l'habitatge ocupat on vivia. En aquest punt s'hi va  trobar aparells electrònics, terminals telefònics i documentació d’interès policial que està sent analitzada pels investigadors.

En el matí del dia d'avui, l'arrestat ha estat posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Tres, la titular del qual ha decretat el seu ingrés a la presó.