Detenció

Detenen 5 persones relacionades amb l'atracament mortal al bingo de Tortosa

Una dona va morir tirotejada i un home va resultar ferit durant l'assalt

No han passat ni 24 hores des del terrible atracament al bingo de Tortosa que els Mossos d'Esquadra ja han pogut detenir cinc persones relacionades amb el cas. Les detencions s'han dut a terme aquesta mateixa tarda a la capital del Baix Ebre, a la zona de la Catedral. Alguns testimonis apunten que serien quatre homes i una dona, tot i que de moment es desconeixen més detalls i també si serien els autors materials del tiroteig que ha posat fi a la vida d'una dona i ha ferit un home.

La dona, treballadora del Bingo, que ha mort executada d'un tret al cap era veïna de Badalona, mentre que l'home ferit amb un tret a l'espatlla era un veí de Deltebre. El cas ha fet un gir en les últimes hores després que es conegués que els autors de l'atracament no s'haurien endut diners del bingo.

L'Ajuntament ha informat posteriorment que les detencions han tingut lloc a l'entorn de l'avinguda Felip Pedrell, amb una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la policia espanyola.

En el decurs de l'actuació, informa el consistori, hi ha hagut unes detonacions que no corresponen a trets, sinó a granades ensordidores que la policia utilitza per atordir les persones que pretén detenir.

També segons l'Ajuntament, els detinguts formarien part d'un grup arribat de fora de la ciutat que podrien estar relacionats amb fets delictius a altres llocs de l'Estat.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat la mort de la dona i les lesions ocasionades a l'home i ha felicitat els cossos policials per l'actuació «ràpida i diligent».

Un tret al cap mortal

Els fets van passar quan faltaven pocs minuts per a la una de la matinada. Un grup persones hauria accedit armat i amb les cares tapades i vestits de negre al bingo de Tortosa, ubicat a la plaça Corona d'Aragó. 

Quan els atracadors van accedir al local de jocs a l'interior només hi quedaven les dues víctimes, el client i la treballadora. L'establiment estava a punt de tancar. Quan van entrar, van disparar l'home, el qual va quedar ferit a l'espatlla. En sortir del local, la treballadora havia activat l'alarma i els atracadors van propinar-li un tret al cap, a boca de canó.

El mòbil de l'atracament podria no ser econòmic perquè no s'haurien endut els diners que hi havia al bingo.

Les dues víctimes per arma de foc van ser traslladades amb vida a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La treballadora, que va rebre un tret al cap, va morir unes hores després al centre hospitalari mentre que l'home, ferit per un tret en una espatlla, continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives i no es tem per la seva vida. Està estable dins de la gravetat.