Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Així es movien els detinguts per l'atracament mortal de Tortosa: buscats a tot l'Estat

Els membres de la banda, que es movien pel territori allotjant-se en hotels, són de nacionalitat marroquina

Els Mossos d'Esquadra han resolt l'atracament mortal en un bingo de Tortosa, que va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns, en menys de 24 hores. La policia catalana va detenir aquest dilluns cinc persones —tres dels quals autors materials de l'atracament— que presumptament estan relacionades amb l'assalt que va acabar amb una treballadora de l'establiment morta i un client ferit.

Segons ha explicat el digital 'El Caso', la banda desarticulada pels Mossos d'Esquadra estaria formada per cinc persones, tres de les quals —dos homes i una dona— van ser els que van entrar al bingo de Tortosa armats amb pistoles. Els altres dos arrestats són un home que els esperava a fora i un altre que estava relacionat amb la banda.

La desarticulació de la banda, que estava a Catalunya des de feia deu dies, ha estat possible gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de l'establiment i a la col·laboració entre els Mossos i la Policia Nacional, que seguia el grup criminal per diversos assalts violents a Navarra. Segons el citat mitjà, els membres de la banda són de nacionalitat marroquina.

Es movien allotjant-se en hotels

Els membres de la banda es movien pel territori allotjant-se en hotels, canviant constantment d'establiment a les Terres de l'Ebre durant deu dies. En aquest sentit, a mitja tarda de dilluns havien estat identificats i localitzats en un hotel de la capital ebrenca, amb la previsió de detenir-los durant la nit. Els esdeveniments, però, es van precipitar i es va acabar arrestant els suposats delinqüents durant la tarda de dilluns.

Durant els escorcolls posteriors a les detencions, en els vehicles utilitzats pels arrestats, els agents de la policia catalana van intervenir diverses armes, que ara s'analitzaran per confirmar si van ser les que es van fer servir en l'atracament al bingo de Tortosa i l'assassinat d'una treballadora.

Una violència desmesurada

Els investigadors mantenen oberta les perquisicions per esbrinar perquè els assaltants van actuar amb tanta violència en l'assalt al bingo de Tortosa. En aquest sentit, en els seus anteriors delictes, també amb armes de foc, mai havien fet servir tanta violència. En l'establiment de la capital ebrenca van disparar contra un client i van executar una treballadora amb un tret al cap.

Segons les primeres informacions, els investigadors sospiten que els assaltants podrien haver actuat sota els efectes de substàncies estupefaents, fet que hauria propiciat la seva violenta actuació.