Persona detingut

Vídeos: Detenen l'home que va incendiar un cotxe de policia a Valls

També s'ha detingut un altre home relacionat amb greus aldarulls que s'han produït els últims dies a la ciutat

Per fi bones notícies que permeten els veïns i veïnes de Valls respirar una mica més alleugerits. Els Mossos d'Esquadra han detingut els presumpte autor de l'incendi a un cotxe de la Policia Local de Valls la passada nit de diumenge.

En les últimes hores havien circulat per xarxes unes imatges suposadament policials on s'identificava quatre homes relacionats amb els aldarulls a Valls. La tarda d'aquest dijous, 1 de setembre, un home de 29 anys ha estat detingut com a presumpte autor de l'incendi a un cotxe de la Policia Local a Valls i també un altre home de 38 anys, relacionat amb els incidents dels últims dies.

Tots dos tenien ordres de detenció vigents i se'ls investiga per diversos delictes contra el patrimoni.  La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. En el dispositiu d'aquesta tarda han participat unitats de seguretat ciutadana, d'investigació, de l'ARRO, la unitat d'helicòpters de Mossos i la Policia Local de Valls.

Aquest va ser l'últim d'un seguit de greus successos viscuts en les últimes setmanes a la capital de l'Alt Camp. La consternació va ser absoluta, però encara es va veure incrementada quan es va filtrar un vídeo que els mateixos autors d'incendiar el cotxe van gravar i penjar a les xarxes socials, concretament a Instagram.

A les imatges es veien dues persones encaputxades. Una d'elles baixava del vehicle i iniciava l'incendi al cotxe de policia què va acabar completament cremat. Tot seguit, els encaputxats fugien a gran velocitat pels carrers del centre de Valls.

Aquest vídeo sembla que hauria ajudat la policia catalana a identificar els presumptes autors de l'incendi provocat, els quals podrien estar relacionats amb més delictes viscuts a Valls.

Valls demana més policia per afrontar els delictes

L'alcaldessa, Dolors Farré, va fer un comunicat aquest dimarts després d'aquests fets demanant més contundència i presència dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, i és que la setmana passada també es va estar a punt de viure una tragèdia quan tres persones intentaven fugir de la policia a plena llum del dia, pujant al centre del passeig de l'Estació mentre envestien taules i cadires de les terrasses.

Un altre dels joves que també tenia atemorit el centre de Valls era el conegut com a 'jove de la catana'. Després de protagonitzar una nova baralla en què va enviar dues persones a l'hospital, va ser detingut i va ingressar a presó el passat 24 d'agost

Amb aquestes detencions, els Mossos d'Esquadra i Valls espera que arribi una calma que fa massa temps que no tenen.