Un agent de la Policia Nacional

Alerta màxima: Detenen 5 presumptes gihadistes a Barcelona i Madrid

S'han trobat matxets i munició de calibre 9 mil·límetres en els domicilis dels arrestats

Cop de la Policia Nacional al terrorisme a Espanya. El cos policial espanyol ha detingut cinc persones presumptament vinculades amb activitats de gihadisme. Quatre dels implicats han estat arrestats a Barcelona i un altre a Madrid, en un operatiu dirigit per la Comissaria General d'Informació.

Un dispositiu policial que es va fer al llarg d'aquest passat dilluns, 11 d'octubre. Quatre dels individus han passat a declarar pel jutjat, mentre un ja estava en un centre per altres delictes. Tots ells ingressaran a presó provisional en passar per disposició judicial.
 

Matxets i munició als habitatges

L'operació de la Policia Nacional estava dirigida des de la Comissaria General d'Informació. A més, és la continuació d'una altra actuació que es va fer durant el passat mes de gener. Es van detenir uns presumptes gihadistes investigats per la Policia Nacional per la seva relació amb un pla per cometre un atemptat. 

En aquest primer operatiu, a més, un d'ells era un suposat soldat del Daesh de nacionalitat algerina que hauria combatut a la zona de conflicte sirianoiraquià.

Les alarmes del cos policial van saltar el desembre del 2020, quan segons explica ABC, van rebre l'avís que un algerià, exmembre del Daesh havia entrat a l'Estat per atemptar a França. Precisament aquest seria el líder del grup.

Segons apunta La Vanguardia —qui ha avançat la notícia—, els presumptes terroristes detinguts «estaven preparats per atemptar». Durant els registres que s'han fet als domicilis dels detinguts, s'han trobat matxets i munició de calibre 9 mil·límetres. A més, hi havia objectes per falsificar documents.

Tots els detinguts i involucrats en l'operatiu són de nacionalitat algeriana. Entre els detinguts hi ha el líder del grup. Se l'acusa de delictes d'integració o col·laboració amb un grup terrorista, adoctrinament i tinença d'armes. A més, el cap ja havia complert abans una condemna a Algèria per fets relacionats amb el gihadisme.

El jutge de l'Audiència Nacional, Joaquín Gadea, ha prestat declaració a quatre dels arrestats. Un d'ells es troba al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) del barri d'Aluche, a Madrid, tot i que també residia a la capital catalana, i ho farà pròximament.

En passar per disposició judicial, tots ells ingressaran a presó provisional. A banda del cap, els altres tres ho faran en ser considerats adoctrinats.