Una detenció dels Mossos d'Esquadra

Detenen sis persones per cultivar plantacions de marihuana al Baix Camp i el Priorat

Els Mossos han intervingut més de 9.000 plantes en els tres operatius

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre dimecres i dijous sis persones com a responsables de diverses grans plantacions de marihuana en municipis del Baix Camp i el Priorat. Segons ha explicat la policia catalana, les detencions es van fer en tres operatius diferents, a Ulldemolins (Priorat), Almoster (Baix Camp) i Reus (Baix Camp). En total, s'han intervingut 9.300 plantes.

A Ulldemolins es van arrestar quatre persones, com a presumptes responsables de cuidar una plantació de marihuana ubicada en una zona muntanyosa de difícil accés als peus de la serra del Montsant. A Almoster, es va detenir un home de 58 anys, veí de la Selva del Camp, com a responsable d'una plantació ubicada en una zona boscosa.

Pel que fa al detingut a Reus, en una nau del carrer Alt de Sant Pere, se'l va arrestar com a presumpte responsable d'un assecador de marihuana.

Cinc dels arrestats tenen nacionalitat albanesa i el sisè, espanyola

Els detinguts tenen entre 19 i 58 anys, dos d'ells són veïns de Cambrils i la Selva del Camp, mentre que la resta no tenen domicili conegut. Cinc dels sis arrestats tenen nacionalitat albanesa i el sisè és de nacionalitat espanyola. Tots ells han estat arrestats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Així mateix, els quatre arrestats a Ulldemolins, que van intentar fugir camp a través, també podrien ser imputats per un delicte contra el medi ambient, motiu pel qual s'ha sol·licitat un informe pericial als responsables del Parc Natural del Montsant.

Pel que fa al detingut a Reus, un home de 25 anys, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial. La resta van quedar en llibertat després de declarar.