Un agent dels Mossos d'Esquadra

Detinguts dos lladres que utilitzaven el mètode de la taca per furtar a Tarragona

Tots dos van cometre un furt d'aquest tipus el 17 de desembre al carrer Major

La inseguretat continua a la Part Alta de Tarragona. Després de la baralla multitudinària entre joves amb pals i ganivets del diumenge, els Mossos d'Esquadra van detenir ahir una dona de 46 anys i un home de 51 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte de furt.

A primera hora de la tarda, els agents que feien tasques de seguretat ciutadana de paisà per la zona van observar que una parella s'estava canviant les jaquetes  per unes altres que tenien al maleter d'un vehicle estacionat al passatge de Sant Antoni.

En apropar-se, la dona va intentar fugir, motiu pel qual van decidir identificar-los. En l’escorcoll, els mossos van trobar tres pots que contenien una substància líquida de color verd habitualment utilitzada en el mètode de la taca, una modalitat de furt habitualment dirigida a persones grans. A les butxaques dels pantalons també van trobar una gran quantitat de mocadors  que suposadament pretenien utilitzar per netejar les taques d’aquest líquid a les seves víctimes. 

El mètode consisteix en què els lladres, després d'escollir una persona al carrer, comencen a parlar amb ella per advertir-la que va tacada  amb alguna mena de líquid. Tot seguit s'ofereixen per netejar-la, mentre aprofiten per sostraure-li els objectes de valor o els diners en efectiu que pugui portar.

Un cop traslladats a comissaria, els mossos van comprovar que aquesta parella era la mateixa que apareixia en les imatges d’un furt  d’aquest tipus comès el 17 de desembre de l’any passat al carrer Major de Tarragona. Els dos detinguts, que acumulen nombrosos antecedents policials per furts, passin a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona en les properes hores.