Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Detinguts quatre menors per robar i proferir insults xenòfobs en un comerç del Vendrell

Se'ls acusa d'un delicte d'odi i d'un altre de robatori violent

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre menors com a suposats autors d'un doble robatori amb violència i intimidació en un comerç del Vendrell. A més, també se'ls acusa d'un delicte d'odi perquè van proferir insults i comentaris xenòfobs contra els responsables de l'establiment.

Robatoris amb agressions i insults

Els fets van passar els dies 22 i 23 d'agost, quan un basar del Vendrell va patir dos assalts violents. Un grup de menors va accedir al comerç proferint insults i comentaris despectius en contra de la procedència dels responsables del basar, d'origen asiàtic. També les van agredir i van sostreure diversos objectes.

Els investigadors van determinar que es tractava d'un assalt motivat per l'odi vers l'origen cultural i geogràfic de les víctimes. El grup estava encapçalat per dos menors, que van ser detinguts el 15 de setembre. Un va ingressar en un Centre de Justícia Juvenil i l'altre va quedar en llibertat.

Els altres dos integrants del grup van ser detinguts la setmana passada i posats en llibertat seguint les instruccions de la Fiscalia de Menors.