Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

El negoci il·legal que havien muntat amb material procedent de plantacions de marihuana

Un negoci vinculat als detinguts en l'operatiu que va acabar amb la detenció de quatre persones, una d'elles un mosso d'esquadra en excedència

L'operatiu policial on s'han vist involucrats quatre mossos d'esquadra, un d'ells d'excedència, i tres persones més, continua avançant. Després de les últimes detencions  d'aquest passat dijous, s'ha explicat que hi havia involucrades dues empreses.

En concret, dos dels detinguts són empresaris dedicats a la recuperació de metalls de Tarragona i Viladecans. Els altres dos, són treballadors de l'empresa de Tarragona, un dels quals és un caporal dels Mossos d'Esquadra en excedència que actualment feia les funcions d'apoderat. 

Revenien el material intervingut procedent de plantacions de marihuana

La investigació va començar arran de la informació relacionada amb una empresa de Tarragona. Aquesta es dedicaria a la venda del material intervingut judicialment que es recollia quan la policia desarticulava plantacions de marihuana interiors arreu del territori.

Una empresa que era requerida habitualment per les unitats d'investigació i forces i cossos de seguretat de l'Estat. La seva feina era donar suport en les intervencions judicials contra aquestes plantacions.

D’aquesta manera, s’encarregava de desmuntar les plantacions, recollia tots els sistemes d’aires condicionats, llums tèrmics i plafons LED i ho traslladava a les seves naus en qualitat de dipòsit judicial fins que el jutge autoritzés la seva destrucció.

Al llarg de la investigació policial es va comprovar que el material recollit es venia i es distribuïa a terceres persones. En molts casos, tornava a formar part de noves plantacions de marihuana d'arreu del territori.  A més, si constava l’ordre de destrucció del material es falsificava l’acta.

Del material intervingut, l'empresa n'obtenia un gran benefici. Normalment aparells d'un alt valor econòmic i el venien a un preu més baix de mercat. En ocasions els clients eren directament cultivadors de plantacions de marihuana.

En aquest sentit, van comprovar que l’empresa recollia, transportava i emmagatzemava sempre els aparells amb molta cura per evitar danys que impedissin la seva posterior distribució.

L'empresa involucrada també comptava amb una nau on el responsable emmagatzemava aquest material. Una nau sense logotipar amb el nom de l'empresa i des d'on es feien les vendes d'una manera privada.

Detencions i entrades 

Durant el dijous es va fer la fase d'explotació de la investigació. En total es van detenir quatre persones i quatre entrades i perquisicions a naus industrials d'un polígon de Tarragona i un domicili situat a Cunit.

En les entrades es va localitzar material intervingut en operatius de diversos cossos policials que ja estava preparat per a la seva venda. Tot aquest material ja hauria d’haver-se destruït o que estava en dipòsit judicial.

En total, es van trobar més de 400 aires condicionats, 850 plafons de llums al·lògens, 130 plafons de llums led i més de 3.200 balestres sense focus. També es va intervenir altre material necessari per instal·lar plantacions de marihuana interiors.

El propietari de l’empresa també està detingut per un delicte contra la salut pública ja que els investigadors van descobrir que un servei policial li havia deixat en dipòsit un gran carregament de marihuana perquè el destruís i els hi fes arribar l’acta de destrucció.

En comptes de fer-ho, va intentar processar la marihuana per vendre-la al mercat il·legal amb què hauria obtingut un benefici d’uns 200.000 euros, però no ho va aconseguir perquè la droga es va fer malbé.