Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Sis detinguts a Reus acusats de set robatoris amb força a vehicles

Hi ha un menor d'edat que ha quedat en llibertat i els cinc adults han quedat en llibertat amb càrrecs

Sis persones han quedat detingudes per robar en vehicles de Reus. Segons informen els Mossos d'Esquadra, la Unitat de Seguretat Ciutadana de Reus va fer les detencions entre el 29 d'agost i dijous passat, 2 de setembre. Els detinguts són cinc homes veïns de Reus i un menor d'edat i se'ls acusa de set robatoris amb força a l'interior de diferents vehicles.

Durant les darreres setmanes, la policia catalana havia activat un dispositiu «per la prevenció i acció contra aquests tipus de delictes que s'estaven produint per algunes zones de la ciutat». En concret, els dies 24, 25 i 26 d'agost, durant la nit i la matinada, s'haurien detectat cinc vehicles forçats. Els fets haurien tingut lloc a l'avinguda de Josep Pla i al carrer de Jaume Vidal i Alcover, al barri de Mas Iglesias.

Arran d'aquests fets, segons s'explica des de la policia catalana, es van detenir cinc persones entre el 29 d'agost i el 2 de setembre com a presumptes autores dels robatoris. Un d'aquests va ser detingut el 30 d'agost per un robatori a l'interior d'un vehicle que hauria comès la nit del 25 d'agost. En el seu cas va intentar escapar-se de les patrulles policials.

Primer amb bicicleta i després a peu va intentar deixar enrere els agents dels Mossos d'Esquadra, però no se'n va sortir. Durant l'escorcoll se li va trobar documentació d'una altra persona que hauria robat de l'interior d'un vehicle. En el cas dels primers quatre detinguts es va detectar que havien fet servir en un comerç de la zona una targeta bancària que haurien robat d'un dels cotxes.

La sisena detenció correspon a un menor d'edat al qual es va identificar a la plaça de Josep Maria Folch i Torres, a la zona del parc d'educació viaria. Segons la informació de la policia catalana, «pocs instants abans havia trencat la finestra d'un vehicle estacionat al carrer del General Moragues», al barri Niloga. Els agents implicats el van detenir i van recuperar una punta metàl·lica que hauria fet servir per trencar el vidre del cotxe.

Després d'informar la fiscalia de menors el noi va quedar en llibertat «poques hores després de la seva detenció», aclareixen des del cos policial. Els altres cinc detinguts van passar a disposició del jutjat de Guàrdia de Reus i van quedar en llibertat amb càrrecs. Es tracta de cinc homes d'entre 18 i 23 anys, veïns de Reus i de nacionalitats espanyola, algeriana i marroquina acusats de set robatoris amb força a l'interior de vehicles.