Un ciutadà consultant el WhatsApp.

La nova estafa de Whatsapp arriba a Tarragona: enxampats amb milers d'euros

Dues persones van ser arrestades a Tarragona intentant retirar gairebé 4.000 euros d'estafes que havien fet

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts dues persones com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. En concret, el modus operandi dels arrestats era enviar un missatge de Whatsapp fent-se passar per un familiar que li havien sostret el telèfon mòbil i convèncer les víctimes perquè fessin un ingrés al compte bancari a nom dels detinguts.

«Mama, el meu mòbil s'ha fet malbé»

El migdia d'aquest passat dimarts, els Mossos d'Esquadra van ser alertats que en una entitat bancària de Tarragona hi havia dos homes que intentaven retirar diners provinents d'una estafa  denunciada a Madrid.

Els agents van anar fins al lloc i van comprovar que en el compte bancari hi havia un ingrés. La quantitat d'aquest era de 1.750 euros i provenia d'un traspàs bancari d'una dona que havia estat enganyada per un d'ells dies abans.

A més, també van comprovar que l'acompanyant havia intentat retirar 1.900 euros d'una altra entitat bancària mitjançant el mateix modus operandi.

Els estafadors van utilitzar l'última estafa a través de Whatsapp. Enviaven aleatòriament missatges massius a través d'aquesta aplicació i es feien passar per un familiar al qual suposadament li havien sostret el mòbil. Tot seguit, intentaven convèncer les víctimes perquè fessin un ingrés al compte bancari a nom dels detinguts.

Un cop les víctimes van localitzar els familiars van adonar-se que havien patit una estafa motiu pel qual van denunciar-ho.

Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes, de 18 i 19 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa.

Els detinguts van passar ahir a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comprovacions per evitar aquesta estafa

Si un familiar us envia un WhatsApp des d’un mòbil que no és el seu i us demana diners amb alguna d’aquestes excuses: ha perdut el mòbil, està a l’estranger o té el telèfon trencat; vigileu, podria ser una estafa.

Abans de fer cap pagament, truqueu al seu mòbil per comprovar-ho i feu les gestions que calgui per saber que realment és ell. En cas de ser víctima d’una estafa, denuncieu els fets en qualsevol comissaria de policia.

Cal recordar que l’àmbit digital és cada vegada més utilitzat pels delinqüents per dur a termes tota mena de frau. Per aquest motiu, des dels Mossos d’Esquadra es recomana prendre una sèrie de mesures per evitar ser víctima d’aquest tipus d’estafa.