Pla mitjà de l'home acusat per calar foc a un pis d'Amposta amb l'exparella i el fill petit a dins

Deu anys de presó per l'home que va cremar un pis amb l'exparella i el fill a dins

Els fets van tenir lloc en un habitatge d'Amposta el 20 d'abril de l'any 2020

Deu anys de presó per un home que va calar foc a un pis a Amposta amb la seva exparella i el seu fill de catorze mesos a dins. El cas s'havia de jutjar a l'Audiència Provincial de Tarragona, però finalment les parts han arribat a un acord de conformitat que ha evitat la celebració del judici, en el qual l'acusat afrontava una petició de 44 anys de presó.

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril de 2020 al carrer Felip II d'Amposta, quan l'home, de 32 anys, va anar a casa de la seva exparella, una dona de 26 anys, i va encendre foc a la porta d'entrada del pis amb benzina. La mare i el fill van resultar il·leses, però l'actual parella de la dona va haver de ser atesa per inhalació de fum. 

L'exparella i el fill es van refugiar al balcó —ubicat en un tercer pis— i no van patir ferides, mentre que el company de la dona va intentar sufocar el foc i va patir una intoxicació lleu per inhalació de fum. 

Sentenciat per tres temptatives d'homicidi

Abans de la celebració del judici, l'acusat ha reconegut els fets i ha acceptat la pena de 10 anys de presó que han acordat les parts. La sentència, que és ferma, condemna l'home per tres temptatives d'homicidi, amb una pena de presó de 2 anys i 6 mesos per cadascuna d'elles, que sumen un total de 7 anys i 6 mesos de presó.

L'acusat també ha estat condemnat per un delicte de danys amb incendi —1 any i 6 mesos de presó— i un delicte de trencament de mesures cautelars, ja que tenia vigent una ordre d'allunyament respecte de l'exparella —1 any de presó. En aquest sentit, l'home, que havia de ser jutjat per suposats maltractaments just el dia abans dels fets, es trobava des d'aleshores ingressat en presó preventiva.

La sentència del tribunal recull la relació de parentiu com a agreujant, mentre que ha tingut en compte com a atenuant que l'acusat estava sota els efectes de les drogues. El processat també ha estat condemnat a no residir al municipi, així com a no apropar-se a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la dona, la seva actual parella i el seu fill durant 7 anys.

Finalment, l'acusat haurà de pagar una indemnització de 6.000 euros per danys morals tant a la seva exparella com al seu nou company.