Masia on s'han trobat els nois morts a l'Espluga de Francolí.

L'Espluga de Francolí, Montblanc i la Canonja decreten un dia de dol per la mort dels dos joves en una masia

A les 12 del migdia de dilluns hi haurà un minut de silenci davant dels tres ajuntaments

Els ajuntaments de l'Espluga de Francolí, Montblanc i la Canonja han decretat un dia de dol arran de la mort de dos joves en una masia de l'Espluga de Francolí, aquest dissabte al matí. Les víctimes, una noia de 21 anys i un noi de 22, eren de Montblanc i la Canonja, respectivament. Els tres consistoris han fet un comunicat conjunt en el qual lamenten «profundament» els fets i expressen el seu condol a les famílies i amics dels difunts. El dia de dol serà aquest proper dilluns, i a les dotze del migdia han convocat una concentració de suport davant dels ajuntaments.

La notícia ha saltat a primera hora d'aquest dissabte 1 de maig quan un amic de la parella que ha perdut la vida no podia localitzar-los i ha anat fins a la masia on s'havien quedat a dormir. Un cop ha arribat a l'immoble, d'un familiar de la parella, ha trobat els cossos dels dos joves de 21 i 22 anys inconscients. Ràpidament ha donat l'avís als serveisd'emergències i els Mossosd'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques s'han personat ràpidament a la masia.

Un cop allí, els efectius del Sistemad'EmergènciesMèdiques han dut a terme la maniobra de reanimació però sense èxit, ja que la parella ja havia mort per una aturada cardiorespiratòria. Tot i que els Mossos d'Esquadra segueixen investigant el succés, tot apunta que la mort de la jove parella s'hauria produït per una mala combustió d'un generador elèctric de gasolina i els hauria intoxicat amb monòxid de carboni.

La noia de només 21 anys era veïna de Montblanc, tot i que tenia una estreta vinculació familiar a l'Espluga de Francolí, on estava ubicada la masia on s'han trobat els seus cossos. El noi era un jove de 22 anys veí de la Canonja.