Ampli dispositiu de Mossos d'Esquadra al barri de Campclar de Tarragona

Nou detinguts en un macrooperatiu antidroga contra grups criminals a Tarragona

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han engegat un dispositiu conjunt

Nou cop al narcotràfic a les comarques tarragonines. Aquest cop l'escenari és la ciutat de Tarragona, on els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han iniciat un dispositiu conjunt al barri de Campclar.

L'operatiu ha començat als voltants de les sis del matí a la ciutat, on els dos cossos de seguretat han fet un gran desplegament. Un dels punts principals és el conegut edifici Blau del barri tarragoní.

El dispositiu que està en marxa a Tarragona és contra dos grups criminals especialitzats en el tràfic de drogues que operen des de la ciutat. Es tractaria de dos grups diferenciats que compten amb diversos punts de venda al detall en aquesta zona.

El desplegament compta amb diverses furgonetes de la policia catalana i vehicles de la Guàrdia Urbana de Tarragona. En concret, en l’operatiu hi participen entre 200 i 250 agents dels dos cossos, la unitat canina i un helicòpter.

Una de les detingudes en l'operatiu contra el tràfic de drogues al barri de Campclar de Tarragona
Una persona detinguda en l'operatiu a Tarragona | ACN

Clans desarticulats

Després de les primeres hores d'operatiu, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han fet el primer balanç. Segons han informat, s'han produït un total de nou persones detingudes dels grups criminals especialitzats en el tràfic de drogues.

Entre ells hi ha un menor d'edat i  la resta d’edats compreses entre els 22 i 45 anys, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i ocupació de béns immobles.

Dues es van fer durant el dia d'ahir, en un bar de la zona on estaven fent el dispositiu i altres set durant aquest matí de divendres per tràfic de cocaïna, marihuana i heroïna.

Tot i continuar la investigació oberta, es donen per desarticulats dos clans criminals més actius que es dedicaven al tràfic de substàncies estupefaents i que funcionaven a través d'un matriarcat.

La investigació es remunta a principis d'any

El cap de l'Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d'Esquadra, Ramon Franquès ha destacat el «treball conjunt» que s’ha fet amb els efectius de la Guàrdia Urbana, una col·laboració que ha permès «defensar la seguretat de la ciutat» a través d’un únic cos.

En aquest sentit, ha recordat que la investigació es remunta a principis d’any, amb un seguiment que ha permès «recollir el fruit» del treball aquest divendres.

Els cossos han qualificat el resultat «d’òptim», destacant que l’operatiu ha permès «escapçar» els dos grups criminals. En ambdós casos les formacions estaven liderades per dones, que han estat detingudes.

La policia no descarta que puguin haver quedat «petits detalls», però en tot cas sostenen que es tractaria de persones que col·laboraven amb aquests.

Els Mossos d'Esquadra en un opeartiu a Tarragona
Operatiu antidroga a Tarragona | ACN

Pel que fa a les drogues, s’ha trobat heroïna i cocaïna, però també marihuana. Així, els agents han desmantellat un total de quatre plantacions. La distribució de la droga, apunten, es feia al detall tot i que no descarten que hi pogués haver una diversificació de l’activitat. Els Mossos també resten pendents del recompte final per posar-ho a disposició judicial.

Finalment, els representants dels dos cossos han subratllat que el resultat de l’operatiu permetrà als veïns del barri «viure amb tranquil·litat». De fet, alguns dels pisos on es trobaven les plantacions de marihuana eren de protecció social, i podran «anar destinats a la gent que els necessita» amb una «millora de la convivència».

Segons els Mossos, no era la primera vegada que actuaven en aquest punt, però sí que ha estat l'ocasió en què han arribat en aquest punt de l’escala jeràrquica. Per fer-ho, s’han valgut d’uns 250 efectius, que han participat en les entrades i els controls per tancar el barri.