Detall de l'escut de la Guàrdia Urbana de Reus en l'uniforme d'un agent

Gran dispositiu policial a la Sardana: drogues, armes prohibides i detencions

La Guàrdia Urbana de Reus, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han fet dues entrades en dos bars del carrer Wad-Ras i Codina Castellví

El barri de la Sardana de Reus ha tornat a ser escenari d'un nou dispositiu policial conjunt. Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Reus i la Policia Nacional feien un desplegament a la zona a les nou del vespre d'aquest divendres, 15 d'octubre.

Durant l'operatiu policial s'han efectuat dues entrades simultànies en dos bars de la zona. S'han aixecat diverses actes, interposat diverses denúncies i identificacions, a més de les corresponents detencions que s'han fet a la zona. 

L'operatiu a la Sardana

A les nou de la nit d'aquest divendres, s'iniciava el dispositiu policial al barri reusenc. Els efectius USC, FURA i ARRO dels Mossos d'Esquadra; l'UPA, UEIR i UDI de la Guàrdia Urbana de Reus; i Estrangeria de la Policia Nacional, eren els encarregats de fer el dispositiu.

Al llarg de l'actuació al barri de Reus, s'han fet entrades en dos establiments del carrer Wad-Ras i del Codina Castellví

Entre tots dos llocs, hi ha hagut diversos detinguts, majoritàriament per tràfic de drogues. En concret, per aquest delicte s'han efectuat quatre detencions. A més, també s'ha detingut una persona per requeriment judicial.

Així mateix, s'han fet dues detencions per requeriment policial. Un d'ells per tres robatoris amb violència a Reus, mentre un altre ho ha sigut per robatoris a interior de vehicles a la capital del Baix Camp.

D'altra banda, s'han aixecat cinc actes de denúncia per tinença de drogues tòxiques, estupefaents i psicotròpiques. També s'han posat quatre actes per tinença d'armes prohibides, tres de les quals s'instruiran diligències penals. 

Durant la intervenció policial s'han identificat quaranta persones, de les quals molts d'elles són d'interès i amb antecedents. Així mateix, la Policia Nacional ha fet quatre citacions per estrangeria.

També s'ha recuperat una targeta de crèdit sostreta a Barcelona el setembre de 2021, utilitzada per treure diners des d'un caixer de Reus. Per aquest motiu, s'instruiran diligències penals per furt i estafa. 

A més, al bar del carrer Codina Castellví s'han aixecat quatre actes durant la inspecció del local. Els motius són per infraccions de seguretat per extintors caducats; brutícia general del local; manca d'alguns cartells; no disposar de fulls de reclamació; i no indicar els preus amb cartells o etiquetes.

A més a més, també se li ha posat una acta per ocupació de la via pública amb la terrassa. El darrer incident en aquest bar és per tolerar el tràfic de drogues. Per aquest motiu, hi ha hagut un detingut per aquest fet, en deixar una llauna de tabac plena de marihuana.