Imatge del SEM durant un operatiu a Barcelona.

Surrealista: el donen per mort a Riudecanyes i el forense comprova que encara és viu

El forense va comprovar que l'home encara respirava, tot i que el metge del SEM ja l'havia donat per mort

Surrealista història a Riudecanyes. Un home de 64 anys del municipi del Baix Camp va ser donat per mort el passat dissabte pel SEM, però poc després el forense va contradir els equips d'emergències en comprovar que seguia viu. 

L'home presentava dificultats respiratòries, per la qual cosa va ser enviat ràpidament a l'hospital. El surrealista succés va tenir lloc el passat dissabte, 30 de juliol, quan el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) es va personar a Riudecanyes per a atendre un home que estava inconscient. 

El metge del SEM, de fet, va examinar l'home i va certificar la seva mort biològica. Minuts després, però, tot canviaria.  

El metge no va practicar cap maniobra de reanimació

Potser en va ser la clau. Certificada la mort, el metge del SEM no va practicar cap maniobra de reanimació. L'home, que tenia antecedents per alcoholisme, va ser donat per mort després que l'examinés el metge del SEM. 

Minuts després el forense i la comitiva funerària arribarien a l'espai per a certificar la defunció. La comitiva, però, va comprovar que l'home no era mort, només presentava dificultats per a respirar. 

Immediatament després, es va demanar la presència d'una ambulància medicalitzada i el seu personal van aconseguir estabilitzar el pacient. Tot seguit, van traslladar l'home a l'hospital, on hi resta ingressat a dia d'avui. 

Ara han d'esclarir què va passar realment

És la gran pregunta. Els agents dels Mossos d'Esquadra que van acudir al lloc de l'incident van informar el jutge de guàrdia del què havia succeït i van obrir diligències, tot i que de caràcter informatiu. 

Ara els Mossos iniciarien una investigació només en cas que es presenti denúncia pel succés. El SEM també ha de decidir si inicien una investigació interna per a esclarir què va passar.