Imatge d'un incendi de canyes

Dilluns de Pasqua: Cinc incendis i un rescat de muntanya al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els focs van afectar Miravet, Aldover, Tortosa, Barberà de la Conca i la Pobla de Mafumet | L'helicòpter dels Bombers i els GRAE van atendre una escaladora ferida a Alfara de Carles

Setmana Santa de rècord. Passat dilluns de Pasqua, aquesta setmana de vacances els Bombers de la Generalitat han dut a terme fins a 107 rescats al medi natural arreu de Catalunya, segons l’últim balanç del cos. Aquestes xifres, precisament, gairebé tripliquen el nombre d’actuacions que els Bombers van fer el 2019, l’última Setmana Santa en condicions ‘normals’, on es van realitzar un total de 37 serveis. Si diumenge va ser un dia realment mogut, ahir el volum de sortides dels Bombers va caure notablement, amb diverses incidències a les comarques tarragonines.

Al voltant de les dotze del migdia, a Aldover (Baix Ebre), un incendi forestal va cremar uns 2.000 metres quadrats de vegetació, just al costat del camp de futbol del municipi. Segons el cos, el foc es va propagar sobre una extensió discontínua i amb zones de borrissol i els Bombers hi van treballar amb un total de sis dotacions terrestres i un helicòpter.

Posteriorment, pels volts de dos quarts de dues, un altre incendi va cremar 5.000 metres quadrats de conreu abandonat a la partida de Codonys, al terme municipal de la Pobla de Mafumet (Tarragonès). Els serveis d'emergència van rebre l'avís a les 13.37 hores i els Bombers de la Generalitat hi van enviar dues unitats.

Rescat de muntanya a Alfara de Carles

Cap a les dues de la tarda, l’helicòpter amb la unitat sanitaritzada del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i una unitat terrestre dels Bombers de la Generalitat van actuar a Alfara de Carles, també a la comarca del Baix Ebre. Allà, una escaladora s’havia ferit al peu i no podia seguir la seva activitat a la via ‘Contra Viento y Marea’, a la Mola del Buitre. Els escaladors es trobaven ben assegurats en un repeu d’uns 50 metres d’altura.

Una vegada localitzats, l’helicòpter va fer una aproximació per deixar els efectius del GRAE, que van baixar fins al punt on era la persona accidentada, fent ràpel. Feta la primera atenció, la van immobilitzar i van fer l’extracció amb gruatge des de l’aeronau, que la va traslladar fins a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Focs a Tortosa i Barberà de la Conca

Al voltant de tres quarts de cinc de la tarda, un altre incendi va cremar 1.900 metres quadrats de vegetació a la llera del riu Ebre a Bítem, al terme municipal de Tortosa (Baix Ebre). Els Bombers van rebre l'avís a les 16.49 hores i hi van treballar amb un total de quatre dotacions terrestres. 

Després, passades les cinc, dues dotacions dels Bombers van sufocar un foc de vegetació agrícola al marge del camí entre Barberà de la Conca i Montblanc, a la comarca de la Conca de Barberà. Els serveis d'emergència van rebre l'avís a les 17.18 hores i efectius de l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) hi van actuar amb eines manuals.

Petit incendi nocturn a Miravet

Ja de nit, els Bombers van actuar en un incendi de canyes a la urbanització Alcúdia de Miravet, a la comarca de la Ribera d’Ebre. Els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 21.42 hores i els Bombers de la Generalitat hi van acudir amb tres dotacions terrestres. Les flames, finalment, van cremar 400 metres quadrats de vegetació.