Camió de bombers i bomber en un incendi

Dos nous incendis declarats a Tivissa: causats pels llamps d'ahir

Els dos focs, ja estarien estabilitzats

En temporada d'estiu, el risc d'incendi és molt elevat i, encara més, quan els termòmetres marquen temperatures tan elevades. A tot això, cal sumar-hi la tempesta d'ahir on els llamps van ser un dels grans protagonistes i també poden originar focs.

Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir l’alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses gairebé generalitzades aquest divendres a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va preveure xàfecs intensos, que podrien superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya. 

En alguns llocs, les pluges van anar acompanyades de tempesta  i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. Protecció Civil de la Generalitat va recomanar precaució en la mobilitat per les zones que es poguessin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Tot i els aiguats d'ahir, els incendis no donen treva. Per aquest motiu, els Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí en dos focs que han tingut lloc a Tivissa, a la Ribera d'Ebre. Els quals podrien haver-se ocasionat per algun llamp de la gran tempesta d'ahir.

El cos de Bombers està treballant en un parell d'incendis de vegetació a la localitat esmentada anteriorment, possiblement causats per llamps. Així ho han informat al seu compte de Twitter.

El primer incendi es va originar al voltant de les 21:00 hores d'ahir i ja estaria gairebé tot extingit. El segon, ha tingut lloc a les 9:40 d'aquest matí i ja estaria estabilitzat. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 8 dotacions terrestres dels Bombers.