Palau de la Justícia a Tarragona.

El fastigós relat de l'educador que va abusar d'una menor tutelada a Reus

Els fets van tenir lloc en un CRAE de la capital del Baix Camp entre els anys 2015 i 2016

Un educador social d'un centre residencial d'acció educativa (CRAE) de Reus serà jutjat pròximament a l'Audiència de Tarragona per haver abusat d'una menor tutelada. Els fets van tenir lloc entre el 2015 i el juny del 2016, quan l'home era treballador del CRAE i estava casat. La fiscalia considera que l'acusat va aprofitar l'«ascendència» que tenia sobre la víctima, que ara té 23 anys —però que en el moment dels fets era menor—, per abusar d'ella.

En l'escrit de conclusions provisionals, el ministeri públic assenyala que l'acusat «amb ànim libidinós i de forma reiterada, la seia a la falda, li feia tocaments, petons i mossegades suaus al coll».

En aquest sentit, la fiscalia afirma que perquè la víctima s'hi avingués, li feia regals cars, li donava roba de la seva dona, li pagava la perruqueria i li deia, falsament, que quan fes els 18 anys se n'aniria amb ella.

La fiscalia demana tres anys de presó

Davant aquests fets, la fiscalia demana tres anys de presó per a l'acusat, així com inhabilitació per exercir cap professió en què hi hagi contacta amb menors durant cinc anys. El ministeri públic també sol·licita que no es pugui acostar a la víctima ni comunicar-s'hi en un període de quatre anys, i que pagui una indemnització per danys morals de 1.000 euros.

Arran de l'acusació sobre l'educador social, aquest va ser acomiadat del seu lloc de feina.