Ampolles d'oxigen.

Troben a la Selva del Camp una empresa que recarregava il·legalment bombones d'oxigen

El centre de càrrega clandestí tenia més d'una cinquantena de bombones de submarinisme

El submarinisme és una de les activitats que s'estén cada cop més a la Costa Daurada. De fet, en els últims anys s'han hagut de lamentar alguns greus incidents relacionats amb aquesta pràctica a la costa tarragonina.

Ara, una operació conjunta de la Guàrdia Civil amb inspectors del Departament d'Empresa i Treball i també del d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha permès desmantellar una empresa a la Selva del Camp que recarregava de manera il·legal bombones d'oxigen que proporcionava a un club de busseig.

La Guàrdia Civil va rebre un avís sobre un club de busseig que podia estar cometent diverses irregularitats que feien referència als requisits necessaris per poder dur a terme la seva activitat, especialment pel que fa a la recàrrega de les bombones d'aire comprimit. Després d'una investigació es va poder localitzar l'empresa, ubicada en una finca de la Selva del Camp.

El passat 1 de setembre diversos agents i inspectors es van presentar a la finca i van dur a terme una inspecció. Allí hi van trobar irregularitats greus que van derivar en l'aixecament de quatre actes d'actuació.

Van certificar que es tractava d'un centre de càrrega clandestí on hi havia dos compressors d'aire comprimit i més de cinquanta ampolles de submarinisme de diverses capacitats i gasos. El centre no tenia cap mena de documentació sobre inscripcions, manteniment o registres de les inspeccions periòdiques obligatòries. A més a més, a les instal·lacions tampoc hi havia els elements de seguretat imprescindibles en cas d'accident.