Imatge de la planta d'IQOXE a Tarragona.

Ensurt a IQOXE: salta l'alarma d'emergència

Protecció Civil ha informat del succés

Ensurt aquest dilluns 8 de novembre a IQOXE. Protecció Civil ha informat que a primera hora d'aquest matí ha saltat l'alarma d'emergència a la planta ubicada al polígon petroquímic sud de Tarragona. 

Tot i el desconcert inicial, finalment s'ha tractat d'un error per part de l'empresa i la situació ja ha tornat a la normalitat, informen fonts oficials.

Aquest es tracta d'un nou ensurt a l'empresa química IQOXE, i és que l'ombra de l'explosió química que va tenir lloc el passat 14 de gener de 2019 segueix sent molt present. De fet, fa poques setmanes la CUP va anunciar que es personaria com a acusació popular en la causa que encara hi ha oberta contra IQOXE, l'empresa que va protagonitzar el tràgic accident.

La peça principal de la causa fa referència a l'explosió, però també n'hi ha dues més obertes que fan referència als vessaments il·legals de residus al mar de forma regular, i una altra per un suposat reactor clandestí amb llicència modificada per part de l'empresa. En aquestes tres causes, la formació independentista va ser l'última en anunciar que es personaria com a acusació popular.

La tragèdia d'IQOXE ha marcat un punt d'inflexió en la indústria petroquímica tarragonina. Tres persones van perdre la vida amb l'explosió del gener del 2019. Inspecció de Treball va informar, després de les pertinents investigacions, que la planta incomplia la normativa de riscos laborals en quatre punts, i a més a més, estava funcionant sense un pla de prevenció de riscos laborals aprovat.

En aquests moments, el Departament d'Empresa de la Generalitat de Catalunya està estudiant la reobertura de tres noves plantes a IQOXE perquè pugui operar al 100% de la seva capacitat, un fet que no es produeix des de l'explosió. Els tècnics estan analitzant la petició que ha fet la companyia després que aquesta hagi invertit un total de 38 milions d'euros per a la reobertura, segons va avançar el Diari de Tarragona.