Detall d'alguns dels catalitzadors robats que ha recuperat la policia.

Enxampen un home que robava i venia catalitzadors de vehicles a Tarragona

Aquestes peces que eviten un grau elevat de contaminació dels vehicles, estan impregnats amb metalls preciosos, cosa que els fa valuosos | El detingut els venia a gestors de residus

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana un home de trenta-sis anys, veí de Tarragona, com a sospitós de diversos robatoris de catalitzadors de vehicles. La investigació, que va permetre detenir l'acusat aquest dilluns 30 d'agost, va començar a principis del mes de juliol, arran de la denúncia del furt d'una d'aquestes peces en un cotxe aparcat en una àrea comercial. Finalment, l'home ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos van investigar durant setmanes el presumpte lladre de catalitzadors, unes peces que es col·loquen a l'interior dels tubs d'escapament i eviten que els gasos expulsats a l'exterior per la combustió siguin més contaminants. La seva estructura és feta a base de ceràmica, però estan impregnats i fabricats amb metalls preciosos com el pal·ladi, el platí o el rodi, fet que els fa valuosos i cobdiciats al mercat negre. De fet, l'home els venia a gestors de residus.

L'home va ser enxampat anant a vendre els catalitzadors en dues ocasions

El seguiment de la policia va permetre identificar el vehicle amb què es desplaçava el lladre, que va ser aturat a principis del mes d'agost quan circulava per la mateixa ciutat. L'home va ser identificat i la policia va constatar que havia estat venent catalitzadors a gestors de residus, i a més, que tenia antecedents. Tot i això, l'home hauria seguit actuant amb un altre vehicle, amb què els Mossos el van enxampar una altra ocasió, aquest mateix dilluns.

El presumpte lladre es dirigia a un gestor de residus del polígon Francolí per vendre quatre catalitzadors que tenien signes de ser robats. Davant les evidències, els agents dels Mossos el van  arrestar com a presumpte autor d'un delicte de furt i danys. L'home, amb nombrosos antecedents policials, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Ara, la investigació continua oberta per determinar la procedència dels catalitzadors que duia al vehicle, i la policia no descarta noves imputacions. Els Mossos assenyalen que els catalitzadors de vehicles contenen quantitats significatives de platí i això els dóna un valor rellevant al mercat del reciclatge. Recorden, però, que la sostracció del catalitzador, en tallar-lo i extreure'l amb violència, també causa nombrosos danys al vehicle.