Imatge de cul de la narcollanxa i un motor penjant.

Enxampen 'in fraganti' tres homes robant motors d'una 'narcollanxa' al port de La Torre

Els tres presumptes lladres van fugir nedant, però van ser enxampats poca estona després i ja han passat a disposició judicial | La Guàrdia Civil ha fet diverses actuacions relacionades amb el narcotràfic aquest estiu

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones quan intentaven robar els motors  d'una llanxa motora que es trobava sota custòdia policial al dic sec del port de Torredembarra. Segons la Guàrdia Civil del Servei Marítim de Tarragona, agents del qual van detenir in fraganti els tres acusats, l'embarcació havia estat prèviament confiscada  i podia pertànyer a una xarxa de narcotràfic. Els seus tres motors forabord, d'alta potència, estarien valorats en 28.000 euros cadascun.

Els assaltants van fugir nedant en ser enxampats robant in fraganti

El relat de la mateixa Guàrdia Civil explica que els presumptes assaltants van aprofitar la claredat de la lluna plena del passat dia 22 d'agost per tallar la tanca de ferro que delimita el port esportiu de Torredembarra i accedir-hi per emportar-se els tres motors. Per aconseguir el seu objectiu i emportar-se els motors, que pesaven aproximadament 300 quilos, els acusats de l'intent de robatori tenien preparat un remolc  de transport. 

Tanmateix, la Guàrdia Civil va detectar la intrusió, i va sorprendre els presumptes autors del robatori despenjant un motor, per la qual cosa van fugir  tots tres nedant pel port. Una embarcació del Servei Marítim de la policia espanyola, l'S-30, va sortir a buscar-los, i la recerca va permetre trobar un dels homes dins de l'aigua. L'individu va ser detingut després de ser rescatat, i els altres dos van ser arrestats a terra, quan van ser localitzats per una patrulla gràcies al fet que duien la roba mullada.

Els tres individus ja han estat posats a disposició del jutge del Jutjat de Guàrdia del Vendrell, que determinarà de quins delictes són acusats i en concretarà les possibles penes. De fet, la Guàrdia Civil ha fet diverses actuacions relacionades amb el tràfic de drogues i ha tingut conflictes amb la confiscació d'embarcacions utilitzades per al narcotràfic  en els últims mesos al litoral tarragoní.

L'accident d'un camió va descobrir una 'narcollanxa' al seu remolc a Deltebre

L'últim incident  produït a la demarcació, més enllà de la intercepció d'un desembarcament de droga a la Cala de la Roca Plana de Tarragona el passat, va ser el descobriment accidental d'una 'narcollanxa'. La matinada del divendres 13 d'agost un camió va quedar atrapat després de sortir de la via, entre Deltebre  i Camarles. En arribar-hi els serveis d'emergències, van descobrir que a l'interior del remolc s'hi amagava una altra 'narcollanxa' de grans dimensions.