El restaurant Voramar d'Altafulla

Greus destrosses en un restaurant d'Altafulla a causa del fort onatge a la costa

Protecció Civil havia activat divendres la prealerta Procicat per fort onatge aquest dissabte

El fort temporal de mar ha causat danys a la costa tarragonina. Un onatge enfurismat que ha provocat l'esfondrament parcial de la terrassa del restaurant Voramar 'Cal Vitali'  d'Altafulla aquest dissabte, segons informa Altafulla Ràdio.

En conseqüència d'aquest onatge que colpejava la costa del Baix Gaià, bona part del gruix de sorra on està assentada la construcció de l'establiment, ha estat engolida per l'aigua. D'aquesta manera deixava de fer la seva funció i provocava el desastre.

Protecció Civil havia activat divendres la prealerta Procicat per fort onatge. Es preveia que hi hauria onades de més de 2,5 metres al litoral des del Tarragonès fins a l'Alt Empordà. S'esperava una especial incidència al Baix Empordà, la Selva i al Baix Llobregat.

Desastre en un restaurant d'Altafulla

Les incidències al voltant del restaurant començava al voltant de les dues de la tarda d'aquest dissabte. La Policia Local advertia a l'establiment que no es podia fer el servei amb normalitat a la zona de la terrassa a causa del fort onatge.

Una situació meteorològica que podia arribar a aquest espai del restaurant i posar en perill als comensals. Tot i això, l'activitat seguia a l'interior de l'establiment, però al cap d'una hora començava a ser inviable.

En aquest moment es començava a desallotjar totes les persones del restaurant i no es permetia l'accés. El perill d'esfondrament era real i l'estructura exterior on l'establiment hi té taules i cadires patia els primers efectes de la força de l'aigua. 

Tot seguit, part de la teulada cedia, fet que afectava la construcció del restaurant. Les parets del restaurant d'Altafulla també començava a patir conseqüències per aquest ensorrament que s'estava patint.

La zona quedava totalment precintada per evitar que ningú s'hi acostés. Un precinte determinat pels tècnics municipals, Policia Local i Bombers de la Generalitat, que havien anat fins a la zona.

Els agents de la policia altafullenca es quedava vigilant perquè ningú s'apropi al restaurant, per evitar que la gent prengui mal i protegir els bens de l'interior del restaurant.

Aquest diumenge es preveu una nova inspecció tècnica per part de bombers i arquitecte municipal per valorar novament l'estat de l'estructura.