Caixer del banc Santander

Els Mossos avisen: Torna l'estafa del Banc Santader que et pot costar molts diners

Els Mossos d'Esquadra han detectat una onada de correus amb un arxiu maliciós

Fa uns mesos sortia a la llum una ciberestafa d'origen rus que posava en perill la seguretat de moltes persones. Es tractava d'un SMS que es feia passar pel Banco Santander i et podia fer molts diners.

Una estafa que arribava als telèfons mòbils i demanaven les claus bancàries a través d'un enllaç de domini rus (.ru). «El vostre compte ha estat bloquejat temporalment per motius de seguretat. Per a activar sessió, heu d'iniciar sessió al següent enllaç: http://santander.s-financieros-web.ru».

Un missatge que et portaria a una pàgina on et demanarien les contrasenyes i podries perdre molts diners.

Després d'aquest, el Banco Santander torna a ser protagonista d'una nova estafa, però canviant el mètode. Els Mossos d'Esquadra han alertat d'aquesta nova pràctica que es fa a través del correu electrònic.

La policia catalana ha detectat una nova onada de correus del banc espanyol amb un arxiu maliciós que vol infectar el teu dispositiu i, d'aquesta manera, aconseguir les teves dades i documentació. Una pràctica que et pot fer perdre molts diners en cas de seguir les instruccions que et van donant els estafadors.

Els Mossos d'Esquadra avisen que en cas de rebre una notificació al correu similar a la de la imatge, no descarreguis ni reenviïs aquest mail a ningú, ja que l'estaries perjudicant. Així, l'acció que has de fer només rebre'l és eliminar-lo directament, evitant l'estafa.

Els bancs insisteixen: no hi has de picar mai

CaixaBank, BBVA i Santander segueixen dient el mateix. Alerten els clients que mai han de fer clic en aquests enllaços, ja que les conseqüències econòmiques poden arribar a ser terribles.

De fet, demanen que, si es rep un missatge de les característiques esmentades, s'accedeixi a l'aplicació del banc. Allà el client podrà veure si realment el seu compte ha patit algun tipus de ciberatac.

L'app del banc, sempre una prioritat

És més, els bancs també insisteixen que cal oblidar els SMS o els correus electrònics com a mitjà per a parlar amb l'entitat. Avui dia, tots els bancs tenen aplicació digital, mitjançant la qual es pot des de concertar cita amb un gestor fins a transferir quantitats ingents de diners.

Per aquest motiu, l'avís dels bancs és molt clar: si reps aquests SMS o correus electrònics, no els obris.