Una dona netejant un matalàs

L'alerta per la nova estafa telefònica que arriba a Tarragona: el matalàs

Es fan passar per botigues o proveïdors i ofereixen una neteja de matalàs gratis

Els estafadors aprofiten qualsevol oportunitat per enganyar la gent i aconseguir el seu objectiu: obtenir un benefici econòmic. Els trucs que utilitzen són de tota mena i ja van des de fer-se passar per instal·ladors del gas o enviar un missatge de WhatsApp explicant que és el seu fill i ha perdut el mòbil.

L'última que ha sortit a la llum és l'estafa del matalàs. I aquesta l'ha fet saber una botiga de mobles Maruja Pla, situada a les localitats d'Amposta i a la Ràpita. Han informat en la seva clientela sobre un nou tipus d'estafa que està ocorrent.

En concret, avisen que en nom de la seva empresa, ni cap dels seus proveïdors, truquen a ningú per a fer una «neteja de matalàs». En cas de rebre una trucada amb aquesta informació, alerten que es tracta d'una estafa i segueixen aquest modus operandi.

El 'modus operandi'

El nou operatiu que estan fent servir els estafadors és similar a la de l'instal·lador del gas. Primer fan una trucada a gent a l'atzar i es fan passar per una botiga de mobles o un proveïdor de matalassos. 

La víctima rep una trucada d'una empresa que li neteja el matalàs gratis. A partir d'aquí, els estafadors fan preguntes per esbrinar el nom de la persona, on viu, en quina botiga va comprar el matalàs, entre altres. Tot plegat fins a explicar que enviaran un tècnic en poques hores a l'adreça de casa seva.

Per fer això, utilitzen noms d'empreses reals. I, per aquest motiu, pregunten a quina botiga van obtenir el seu matalàs. En aquest moment és quan diuen que trucaven des d'aquest lloc per oferir-li una neteja d'àcars gratuïta.

Els estafadors sempre busquen un perfil de víctima que correspon a gent d'avançada edat, amb la qual és més fàcil concretar una visita. I és aquí on poden començar a posar en marxa l'estafa final.

Un cop aconsegueixen que els rebi la propietària de la casa, van fins a aquest lloc i intenten vendre'ls un de nou. Un matalàs amb qualitats terapèutiques per 2.000 euros que, en realitat, és de molt baixa qualitat i és ben lluny d'aquest preu.

A més, els asseguren que els estan fent una rebaixa molt gran, ja que en realitat val 3.000 euros. Un fet que els fa guanyar la confiança de la víctima. En cas de no aconseguir executar l'estafa, aprofiten per robar a l'interior del domicili.

Un fet que ho poden fer gràcies al perfil vulnerable de les víctimes de l'estafa del matalàs.