Un home que realitza una compra en línia.

L'estafa a tot l'Estat que ha acabat amb un detingut a Tarragona

No es dona l'operació per tancada i ja hi ha més de 60 víctimes

Una nova estafa ha estat descoberta i comptava amb implicats a Tarragona. Un operatiu de la Guàrdia Civil ha permès la detenció de 22 persones, una d'elles a Tarragona i sis a Barcelona, per estafar amb el mètode 'phishing'.

Els detinguts feien transferències repetitives de poc més de 500 euros en cada operació per no ser descoberts i en alguns casos havien aconseguit buidar fins a 8.000 euros amb setze transaccions.

Segons la policia, se'ls atribueix una estafa de més de 108.000 euros, que afectaria 61 persones i se'ls acusa dels delictes de pertinència a organització criminal, estafa continuada, falsedat documental, descobriment i revelació de secrets a diferents punts d'Espanya.

Durant la investigació, iniciada l'any passat, van esbrinar que s'havien utilitzat 'mules bancàries'.

Fins a 61 víctimes a tot l'Estat

Els 22 detinguts haurien estafat fins a 61 persones amb el mètode phishing. En total van obtenir més de 108.000 euros simulant que eren pàgines web de diferents entitats bancàries.

Els estafadors eren 10 homes i 12 dones d'entre 22 i 63 anys que vivien a Palma de Mallorca, Barcelona, Sant Sebastià, Oviedo, Tarragona, Sevilla i Pamploma, segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat. Les nacionalitats dels detinguts eren espanyola, cubana, marroquina, portuguesa i senegalesa.

Les detencions han estat possibles gràcies a l'operació MUZIB, que va començar l'any passat després d'una denúncia interposada davant de la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna (València) per un delicte d'estafa a través d'una plataforma de pagament mòbil.

Els investigats van utilitzar 34 comptes bancaris i 48 línies de telèfon, tant al seu nom com al de tercers, fins i tot amb identitats falses per dificultar la tasca de recerca.

A més de les detencions, s'han bloquejat judicialment 29 comptes bancaris, així com 20.500 euros, i s'han descobert 56 fets delictius, mentre que no es dóna per desarticulat del tot aquest grup criminal i s'està pendent de més detencions.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sueca (València) portarà a partir d'ara les diligències.