Mossos d'Esquadra

Reclama la devolució de la renda a Reus i la mare i la germana acaben detingudes

La quantitat que li pertocava era de 2.235 euros i quan va descobrir la realitat no donava crèdit

Hi ha cops que en la família no es troba el suport que un imaginaria que toca. És el que va aprendre forçadament una dona que va reclamar a Hisenda, de forma totalment innocent, la devolució que li pertocava per la seva declaració de la renda del 2021.

La sorpresa va arribar quan li van comunicar que feia temps que s'havia efectuat el pagament. La dona totalment sorpresa, va explicar que ella no havia rebut cap ingrés, però des d'Hisenda li van assegurar que la gestió ja estava feta. És per això que la noia va sospitar que alguna cosa passava i va decidir posar llum al misteri.

Mare i germana, les seves estafadores

La denunciant, una dona de Reus, va anar a comissaria per interposar una denúncia pels fets. Creia que havia estat víctima d'una estafa, però la realitat va ser molt pitjor. 

La dona va explicar que va presentar la seva declaració de la renda i que li pertocaven més de 2.000 euros de devolució de l'any 2021. En fer la reclamació a Hisenda, li van dir que l'ingrés ja s'havia entregat i cobrat. 

Els Mossos d'Esquadra van fer les comprovacions pertinents per investigar si es tractava d'una nova estafa, però van descobrir la crua realitat. La policia va comprovar que la mare de la víctima va enganyar un gestor perquè fes la declaració de la seva filla. 

Els agents van veure que al compte bancari hi havia un moviment d'exactament 2.235 euros, que era la quantitat que li pertocava. Va ser llavors quan se'n van adonar que la mare havia cobrat la renda de la seva filla. La seva germana també hi estava implicada, ja que també era beneficiaria del traspàs bancari que s'havia efectuat.

Les dues dones, de 54 i 22 anys, van ser detingudes i acusades d'un delicte d'estafa. Van declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan siguin requerides.