Mans utilitzant un mòbil

Atenció: L'estafa que es fa passar pel Mercat de Tarragona i demana les teves dades

El mercat tarragoní sortejava dues coques de Sant Joan

Els estafadors es volen aprofitar de qualsevol situació per aconseguir el seu objectiu: fer-te perdre molts diners. I ara ho estan fent aprofitant els sortejos que s'estan fent amb motiu de la revetlla de Sant Joan amb alguns productes tradicionals d'aquest període.

Una de les víctimes ha sigut el Mercat Central de Tarragona. Han detectat que hi ha hagut una suplantació d'identitat digital aprofitant el sorteig que estaven fent de dues coques de Sant Joan d'establiments del mercat. 

En nom del Mercat Central, s'enviava un enllaç on se sol·liciten les dades bancàries per poder participar en aquest sorteig. Utilitzaven el perfil d'Instagram 'mercatcentraltgn.es'.

Per tot plegat, alertaven que en cap cas es facilitin les dades bancàries sol·licitades, ja que des de Mercats mai es demanen per cap classe de sorteig o similar.

En cas d'accedir al missatge, sortia la imatge del sorteig amb un missatge que explicava que «has de saber que a la pàgina que patrocina aquest sorteig per rebre el premi t'has de subscriure per verificar les dades i l'adreça de lliurament de regal i quan hagis d'introduir el teu número de targeta de crèdit».

A més, ho repeteixen dues vegades que «per evitar errors, en l'enviament de regals només verifiquem les dades mitjançant targeta de crèdit». Un missatge que ha fet saltar les alarmes a tots aquells que el rebien.

En cas de rebre un enllaç que fa sospitar que sigui una estafa, s'ha d'alertar de pressa a les persones que estan fent el sorteig corresponent i avisar a les autoritats competents d'aquesta classe de delicte.

Des del Mercat Central de Tarragona van fer un sorteig de dues coques de Sant Joan dels establiments de Cal Jan i Paquita Degustació. Dos locals situats al mercat tarragoní. Per participar-hi era senzill i només havien de seguir al perfil d'Instagram o Facebook del Mercat i mencionant amb qui compartirien aquest dolç.

Un sorteig que ja va anunciar els guanyadors d'un gran acompanyament per celebrar la revetlla de Sant Joan amb família o amics. En cap cas es demanava, i mai ho fan, les dades bancàries.