Vista aèria general de la plataforma petrolífera Casablanca, davant la costa del delta de l'Ebre i de Tarragona, en una imatge d'arxiu

Evacuen un treballador ferit a la plataforma petrolífera Casablanca

Salvament Marítim ha activat l'helicòpter Helimer 201

Salvament Marítim ha dut a terme, aquest diumenge, 11 d'octubre, l'evacuació d'un treballador ferit a la plataforma petrolífera Casablanca, segons ha informat l'ens públic que vetlla per la seguretat al mar.

Un treballador ha patit una caiguda i s'ha fet mal al cap, tot i que no ho perdut la consciencia. El ferit necessitava l'evacuació urgent de la plataforma, ubicada a uns 40 quilòmetres de la costa tarragonina, per tal de ser atès en un hospital. Salvament Marítim ha activat l'helicòpter Helimer 201, que ha carregat el ferit a l'aeronau i l'ha traslladat fins a l'aeroport de Reus. Allà, una ambulància medicalitzada esperava el ferit. Un cop a l'aeroport, s'ha fet el traslladat de l'helicòpter a l'ambulància i ha sigut evacuat a l'Hospital Sant Joan de Reus.

La plataforma Casablanca de Repsol és l'única activa a tot l'estat espanyol. L'any 2018 el govern espanyol li va atorgar la segona i última pròrroga de 10 anys per la qual la plataforma podrà continuar la seva activitat fins al 2028. A la plataforma Casablanca es produeixen 2.000 barrils diaris, aproximadament, i té 120 llocs de treball directes.