Una ambulància del SEM

Ferida greu la dona cremada a l'enterrament del Carnestoltes a Tarragona: què va passar

L'Ajuntament lamenta l'accident i assegura que el protocol d'actuació va ser «impecable»

El Carnaval de Tarragona va acabar abans d'hora aquest dimarts per un greu incident a la plaça de la Font. Una persona va resultar ferida durant la crema del Carnestoltes i va patir cremades de diversa consideració.

La noia, que forma part de l'entitat del Griu, va ser traslladada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona immediatament després de l'accident en estat greu. Tot i la gravetat de les ferides, l'Ajuntament de Tarragona ha informat que es troba estable.

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé
La persona ferida al carnaval de Tarragona es troba estable | ACN

L'incident a la plaça de la Font

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat com va succeir l'incident a la plaça de la Font. Uns fets que van passar en la carretilla final, la qual la fan conjuntament tots els grups de focs que hi participaven. En aquesta, va saltar una espurna que va impactar en la víctima, la qual portava damunt pirotècnica.

Solé ha afirmat que el protocol va ser «impecable» i ha agraït la rapidesa dels cossos de seguretat i emergències a l'hora d'atendre la dona i d'evacuar la plaça de la Font. L'Ajuntament ha lamentat els fets i s'ha posat a disposició de la família.

En aquest sentit, la titular de cultura ha explicat que estan investigant les causes de l'accident per esbrinar que va passar amb exactitud. Amb tot, Solé ha indicat que la dona ferida portava pirotècnia francesa en el moment que li va saltar l'espurna.

Segons la consellera, feia anys que no succeïen uns fets d'aquestes característiques a la ciutat i ha qualificat l'accident de «fortuït». «El carnaval va ser molt lluït i fins al moment de l'accident tot havia funcionat a la perfecció», ha remarcat Solé.

A la vegada, la regidora ha manifestat que el protocol va ser «impecable» i ha celebrat la rapidesa, immediatesa i l'agilitat de tots els cossos de seguretat i d'emergències, així com als membres dels grups de foc, els quals van establir el perímetre de seguretat a la plaça de la Font per permetre que la dona fos atesa i evacuada, de forma ràpida.

«És un accident fortuït, en altres manifestacions de la cultura popular també hi ha accidents i ahir va passar aquí», ha insistit Solé.

Segons la consellera, la dona es troba estable i les pròximes hores seran clau per veure la seva evolució. «Esperem que evolucioni favorablement», ha expressat. Des del consistori han lamentat els fets i han mostrat el seu suport a la família de la víctima i a l'entitat el Griu.