Imatge d'un patinet elèctric circulant.

Demanen presó per empènyer un home que en patinet elèctric per una vorera de Tarragona

L'usuari del vehicle va caure a terra i va patir diverses lesions

La fiscalia demana un any de presó per a un home que va empènyer l'usuari d'un patinet elèctric que circulava per una vorera de Tarragona. Els fets van passar el 14 d'agost passat al carrer Rovira i Virgili. Segons relata el ministeri públic, cap a un quart de nou del vespre el processat va empènyer amb les dues mans a la víctima, que circulava a bord d'un patinet elèctric, tot just quan passava pel costat d'ell. Arran de l'empenta, l'usuari del vehicle va caure a terra i va patir una ferida contusa al mentó, una excoriació al colze i a l'abdomen, i una contusió al genoll. Les ferides van trigar deu dies en curar-se –un dels quals van obligar  l'home a estar de baixa.

Segons la fiscalia, els fets constitueixen un delicte de lesions pel qual demana un any de presó. A més, en concepte de responsabilitat civil demana que indemnitzi la víctima amb 333,26 euros per les lesions i amb 2.801,12 euros per les seqüeles, atès que li han quedat dues cicatrius.

La normativa de l'Ajuntament de Tarragona equipara els vehicles de mobilitat personal que disposin de motor a les bicicletes, amb la qual cosa estableix que han de circular per les zones reservades o per la calçada. Els patinets elèctrics, com les bicicletes i els monopatins, només poden circular per les àrees reservades als vianants respectant la prioritat d'aquests i adequant la velocitat a la del pas d'una persona.