Porta d'entrada de la Chismosa, al número 44 del carrer de l'Amargura de Reus

Tres ferits en una baralla al local La Chismosa de Reus aquest dissabte

El local va tornar a obrir tot i no haver resolt les deficiències que el van fer tancar fa dos mesos | La Guàrdia Urbana ha obert diligències a dos dels implicats en l'aldarull

Una baralla al local d'oci nocturnla Chismosa de Reus va acabar amb tres ferits i dues persones amb diligències obertes per part de la Guàrdia Urbana. Fonts municipals confirmen l'operatiu, que va tenir lloc la matinada de dissabte a diumenge, a dos quarts i mig de sis. Segons alguns dels veïns de la zona, una de les persones ferides seria del personal del local, i hauria patit una lesió a la cara.

Les fonts oficials apunten que els tres ferits van ser de categoria lleu, i que cap de les ferides era constitutiva de delicte per la seva gravetat. Les diligències s'han obert contra les dues persones presumptament implicades en la baralla. Fonts veïnals insisteixen que el local segueix protagonitzant aldarulls d'aquesta mena.

Alguns asseguren que es mantenen les deficiències que, fa uns mesos, va suposar el tancament del local. De fet apunten que haurien anat a més. Per part de l'Ajuntament, fonts municipals han matisat, aquest dilluns al migdia, que sí que hi ha mancances que no s'han arreglat.

Segons expliquen, el jutjat va anul·lar el tancament cautelar del local que es va decretar a principis de juny. Llavors el consistori hauria programat una inspecció de l'establiment que s'hauria fet «recentment». Aquesta inspecció hauria constatat que hi ha «algunes deficiències» que la discoteca té tres mesos per resoldre.

Es tracta d'una discoteca situada al carrer de l'Amargura que a principis del mes de juny va ser clausurat per l'Ajuntament. Al cap de pocs dies va posar al dia els requeriments pendents i va tornar a obrir portes. El tancament es va decretar arran d'un expedient sancionador per no tenir les mesures de seguretat en regla.

Va implicar una sanció greu després que la direcció de l'establiment no hagués fet cas dels requeriments del consistori. El govern municipal subratllava, ara fa dos mesos, que les mesures cautelars no tenien res a veure amb els aldarulls que s'havien viscut els darrers mesos. S'insistia que era una sanció per la manca de documentació que acredités les condicions de seguretat del local.

Els primers requeriments s'haurien fet el 2020, però el negoci n'hauria fet cas omís, com de l'obligació de passar controls periòdics. El desembre del 2019, el mateix establiment va ser objectiu d'una operació policial combinada de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional. Es van identificar 51 persones i es van aixecar actes per consum i tinença de cocaïna i haixix, possessió d'armes perilloses, incompliment de citacions judicials i manca de respecte a l'autoritat.