Imatge dels gossos que han trobat a la finca de l'Aldea

El fiscal demana presó per a un home acusat de desatendre gossos, aus de corral i una cabra a Alcanar

Diversos cans vivien encadenats, bevien aigua contaminada i estaven plens de puces i paparres

La fiscalia demana un any de presó per un suposat delicte continuat de maltractament animal a un home acusat de desatendre cinc gossos, aus de corral i una cabra en una finca de les Cases d'Alcanar, al Montsià. Segons l'escrit d'acusació, durant una inspecció ocular l'abril del 2019 els Mossos d'Esquadra van trobar cinc gossos que bevien aigua contaminada de color verdós, s'alimentaven de pollastres sencers morts, vivien entre excrements i orins, i estaven plens de puces i paparres. Tres d'ells estaven lligats amb cadenes fixes d'un metre i mig, per la qual cosa gairebé no podien moure's. A més, els agents van observar que sis gallines, tres ànecs, un gall i una oca vivien damunt d'una capa d'excrements d'entre cinc i deu centímetres.

Segons la fiscalia, a la finca hi havia unes condicions de salubritat i higiene «molt deficients», i això afectava «greument» la vida i la salut dels animals. Un dels gossos presentava una conjuntivitis ocular unilateral, segons va determinar un informe veterinari. A més, al mateix lloc hi havia una cabra que no disposava de menjar ni beure.

El ministeri públic acusa l'home d'un delicte continuat de maltractament animal pel qual demana 1 any de presó. També demana que l'inhabilitin per a tenir animals o poder desenvolupar una professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals durant un termini de tres anys. El judici es farà en un jutjat penal de Tortosa.