Mossos d'Esquadra

Apallissen brutalment un taxista a Salou i agredeixen quatre Mossos d'Esquadra

La Fiscalia demana 33 anys de presó als tres individus per aquests fets del 2018 | Els encausats volien saltar-se la cua per agafar un taxi i van estar a punt de matar un dels conductors

Tres homes acusats d'agredir tres taxistes de Salou i quatre Mossos d'Esquadra poden ser condemnats a 33 anys de presó. Aquesta és la pena que sol·licita la Fiscalia per uns fets que van succeir el 8 de juliol de 2018.

Segons l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, els encausats —de 34, 24 i 27 anys— volien saltar-se la cua d'una parada de taxis de la zona d'oci nocturn de Salou. Després d'una discussió amb un dels conductors el van agredir, fins al punt de deixar-lo inconscient i en situació de «risc vital».

També haurien etzibat cops amb violència a dos taxistes més que van anar a ajudar el seu company, a més de quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van participar en la seva persecució i detenció. Tots tres acusats van estar unes setmanes en presó provisional.

Una pallissa de «risc vital»

Els fets van passar a les sis de la matinada del 8 de juliol a la parada de taxis de la Font Lluminosa, situada al carrer Rembrandt. Tal com descriu l'escrit del ministeri fiscal, els acusats volien agafar un taxi passant per davant d'altres persones que estaven esperant, i un dels conductors, els hi va recriminar l'actitud.

La resposta dels homes va ser violenta. Van començar a clavar puntades de peu al vehicle, que va patir danys per valor de 317 euros. En aquest moment el taxista hauria decidit sortir del vehicle i hauria començat una baralla en la qual van intervenir dos taxistes més, que van anar a defensar el seu company.

Tot i això, els homes van apallissar el primer taxista fins al punt de quedar inconscient. Segons el fiscal, en aquells moments agents dels Mossos d'Esquadra van arribar al lloc dels fets i els presumptes agressors van marxar.

Quan en van poder atrapar un, aquest hauria respost amb puntades de peu i cops de puny contra els agents. En aquell moment, un segon arrestat hauria atacat per l'esquena els policies per ajudar el seu company.

Aleshores, una segona patrulla dels Mossos hauria anat a reforçar el dispositiu, i també haurien rebut cops per part dels acusats, que van acabar detinguts.

Per tot plegat, la Fiscalia reclama set anys de presó per cadascun dels tres acusats per un delicte d'homicidi en grau de temptativa; tres anys més per dos dels acusats per atemptat als agents de l'autoritat; i uns altres tres anys per dos dels arrestats per un delicte de lesions.

Alhora, reclama diferents multes per lesions i danys; així com indemnitzacions per als taxistes i policies afectats.