Representants d'UGT durant una roda de premsa

La Fiscalia investiga un suposat cas d'assetjament a l'Ajuntament de Cambrils

Els fets van tenir lloc l'any 2018 quan una treballadora va denunciar un company, que el 2021 va ser sancionat administrativament

La Fiscalia de Tarragona investiga un cas d'assetjament sexual a l'Ajuntament de Cambrils, segons ha revelat aquest dimarts la presidenta del comitè d'empresa del consistori i delegada d'UGT, Gemma Balanyà, en una roda de premsa en què ha estat acompanyada del secretari general d'UGT a Tarragona, Joan Llort, i del secretari de la Federació de Serveis Públics del mateix sindicat, Enrique Martín.

Els fets, segons han explicat els responsables d'UGT, van tenir lloc l'any 2018 en un centre cívic, quan una treballadora municipal va denunciar un company de feina per tenir «actituds inadequades i comportaments obsessius» cap a ella. El novembre de 2021, l'empleat va ser sancionat administrativament pel consistori i pròximament està prevista la seva reincorporació.

En aquest sentit, des del sindicat consideren que la sanció va ser molt tova, motiu pel qual van portar el cas a la Fiscalia. En aquest sentit, han mostrat la seva preocupació perquè el suposat assetjador reincideixi quan es reincorpori. Sobre això, el regidor de Recursos Humans, Alfred Clúa, ha assenyalat que actualment hi ha una suspensió de contracte i que el consistori vol resoldre la situació.

UGT considera que la sanció va ser «insuficient»

Els representants dels treballadors han assegurat que els responsables del servei on treballaven la víctima i suposat assetjador, que hauria estat condemnat per uns fets similars fa uns anys, van fer un informe que «no es va atendre». Davant això, els delegats sindicals d'UGT a l'Ajuntament de Cambrils van demanar l'activació del Protocol d’assetjament sexual i van instar el consistori que investigués els fets.

La presidenta del comitè d’empresa ha assenyalat que no va ser fins al novembre de 2020 quan l'Ajuntament va activar el protocol i va obrir una investigació. El febrer de 2021 es va obrir un expedient disciplinari al treballador denunciat i al novembre va ser sancionat administrativament. Balanyà ha dit que consideren «insuficient» la sanció, motiu pel qual van dur el cas a la Fiscalia.